Ülo Toomsalu • 5. jaanuar 2001 kell 6:14

Noorukite vargajõuk murdis 140 autosse

Keskkriminaalpolitsei andis kohtu alla kaheksa Tallinna noorukit, kes kolme aasta jooksul murdsid üle Eesti sisse vähemalt 140 autosse, kahte kauplusse ja varastasid neli sõidukit, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kindla tööjaotusega vargajõugu vanim, 25-aastane liige väitis uurimisel end olevat ärimehe. Mehe väitel omandas ta teadlikult varastatud kraami eesmärgiga see edasi müüa. ?Ta ei näe selles tegevuses kuritegu. See olevat äri,? ütles uurija Sirje Lipp.

Enamik Nõmmel ja Pääskülas oma vanemate juures korralikes perekondades elavatest varastest on 19aastased, jõugu kaks noorimat liiget 18aastased.

Enamiku kuritegudest 1999. aastal sooritanud jõugul oli komme sõita suvalisel nädalapäeval kesköö paiku autoga Tallinnast välja mõnda Eesti väikelinna, teha tühjaks neli-viis sõiduautot ja hommikuks koju naasta.

Hetkel kuum