Compaqi superarvutisse investeeritakse 500 mln krooni

24. jaanuar 2001, 11:08

USA energeetikaministeeriumi labor Sandia National Laboratories, Celera Genomics ja Compaq panevad seljad kokku, et välja töötada maailma kiireima arvuti, mis suudaks teha 100 triljonit teoreetilist operatsiooni sekundis.

Läti internetivärav Times.lv kirjutab, et tulevase superarvuti loojad loodavad saada kõigi töödega valmis 2004. aastaks ning nelja aasta jooksul investeeritakse arvuti väljatöötamisesse 25-30 miljonit dollarit ehk 415-500 miljonit krooni.

Ka üks suuremaid arvutitootjaid IBM on teatanud oma superarvuti Blue Gene loomisest, mis suudab teha 1 miljard operatsiooni sekundis. IBM esindajate teatel saab Blue Gene valmis varem, kui Compaqi, USA energeetikaministeeriumi ja Celera superarvuti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing