Statoil endiselt autokütuse turul hinnakujundaja

Sirje Niitra 01. veebruar 2001, 00:00

Eile hommikul langetas Statoil Eesti oma tanklates bensiiniliitri hinda taas 15 sendi võrra. Õhtul läksid hinnalangusega kaasa kõik suuremad jaemüügiketid. Statoili turundusjuhi Hede-Kerstin Luige sõnul oli seekord tegu tarnetingimuste ehk ostuhinna muutusega positiivses suunas. ?Meie hinnastrateegia pole muutunud,? kinnitas ta.

Luige väitel oli ka eelmisel nädalal Statoil hinnalanguse algatajaks. Kui Neste lasi oma sooduskampaania käigus 95 bensiini liitri hinna reedel 8.80 peale, läks koos Hydro Texacoga sellega kaasa ka Statoil, hoides hinda samal tasemel koguni päeva kauem ? pühapäeva õhtuni. Kui suurt võitu see firmale andis, ei soovinud Luik ärisaladusele viidates öelda, aga ta mainis, et jaanuarikuu tulemused olid Statoil Eestil väga head. Selle võib aga tema sõnul panna eelmise aasta maailmaturu hinnatõusust tingitud kõrgete hindade alanemise arvele.

Luik lubas hoida bensiini hinna Statoili tanklates nii all kui võimalik. ?Me oleme aus firma ja kunstlikult kasumimarginaali üleval hoida ei kavatse,? kinnitas ta.

Luige hinnangul pole mingid hinnakokkulepped Eesti väga pingelisel kütuse jaemüügiturul võimalikud. Kuna tankimiskohti on palju, peavad ühe järel kohe ka kõik teised samas piirkonnas paiknevad jaamad oma hinda muutma, selgitas ta.

Neste jaemüügijuhi Artur Prauni sõnul täitis kampaania oma eesmärgi, milleks oli uute automaattanklate tutvustamine. ?Kindlasti saime ka mõne kliendi juurde,? lausus ta. Käibe suurenemise kohta ei soovinud temagi arve tuua, kuid ütles, et taolisi sooduskampaaniaid võib edaspidigi tulla.

Hydro Texaco müügidirektor Andres Kivistik ütles, et firma alandas eile Uno-X automaatjaamades hinda kohe, kui ilmnes muutus konkurentide käitumises. Ta ütles, et Hydro Texaco läheb hinnalangusega alati kohe kaasa, kuid hinnatõusu puhul üritab mitte samaga vastata nii kaua kui vähegi võimalik. Kütuse hind jaemüügil sõltub tema sõnul sisseostuhinnast, aga ka ettekirjutatud kasumimarginaalist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing