Britid ennustavad Kesko minekut Venemaale

26. veebruar 2001, 11:59

Soome kesko võib minna peagi venemaa turule, selgub Venemaa majanduslehe Vedomosti tellitud uurimusest, missugused välismaa firmad on tõenäolised tulijad Venemaa jaekaubandusturule.

Briti konsultatsioonifirma Retail Intelligence uuringust selgub, et väikese ostujõuga Venemaa turul on kaubandus veel väga vähe arenenud. Näiteks on 10 miljoni elanikuga Moskvas tuhande inimese kohta ainult 20 ruutmeetrit kauplusepinda. Varssavis on see näitaja 10 korda ja Prantsusmaal 20 korda suurem. Moskvas on seni vaid üks hüpermarketivõrk, mis kulub Türgi Ramenka Ramstorile.

Briti uuringu kohaselt sobiks Kesko Venemaale kolmes kaubarühmas: kaubamajaks sobiks Anttila, ehitusmaterjalide müüjaks K-Rauta ja elektroonikakaupade müüjaks Musta Pörssi.

Kesko piirkondlik juht Matti Vatanen pidas Venemaa jaekaubandusturule minekut lähiaastatel võimalikuks, kuid Ruokakesko OY tegevdirektori Kalervo Haapaniemi väitel ei ole firmal selleks piisavalt raha, kirjutab Kauppalehti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing