Juchnewitsch kaotab raudtee peadirektori koha

27. veebruar 2001, 14:32

Eesti Raudtee tegevjuhiks saab peadirektor Parbo Juchnewitschi asemel Suurbritannia kodanik, kui erastamisagentuur otsustab homme alustada erastamisläbirääkimisi paremuselt teise pakkumise teinud Baltic Rail Servicega (BRS).

Juchnewitschile pakutakse Eesti Raudtee logistika või välissuhete valdkonna juhi ametikohta, kui BRS peaks ettevõtte erastamislepingu allkirjastama, ütles BRSi juhatuse aseesimees Guido Sammelselg.

BRS soovib Sammelselja sõnul näha Eesti Raudtee juhatuses kahte liiget pakkumises 25,5 protsenti omavast Suurbritannia raudtee operaatorfirmast Jarvis International ja kahte liiget USA konsultatsioonifirmast Rail World, kes samuti omab projektis 25,5 protsendi suurust osalust.

Juhatuse esimeheks valitakse tõenäoliselt Jarvise Eesti suuna projektijuhtidest Tim Hollaway või Andrew Smith. ?Eesti Raudteele on kasulik, kui ettevõtet juhib Euroopa Liidu kodanik,? lausus Sammelselg.

Juchnewitsch ütles, et ta on valmis kommenteerima võimalikku madalamale ametikohale asumist pärast seda, kui talle selline ametlik pakkumine tehakse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing