Ülo Toomsalu • 13. märts 2001 kell 7:35

Pärnu golfiväljak leiab koha Raeküla taga metsas

OÜ Golferi osanikud plaanivad Tahkuranna valda mereranda rajada golfiväljaku, 180hektarine ala ulatuks Pärnu linna piiri tagant vana raketibaasini, kirjutab Pärnu Postimees.

Golferi ettevõtmise taga seisvate isikute seast võib leida endise metsanduspealiku Kuno Tederi, Pärnu aselinnapea Erni Metsali, Sindi tekstiilifirma Qualitex haldusjuhi Vambo Talu, nõukogudeaegse poliitikategelase Rein Kirsi ja veel kaks isikut, kellest üks on soomlane.

Golferi juhatuse esimees Kuno Teder möönis, et mõte golfiväljakust sugenes juba Vene aja lõpul, kuid idee elluviimine on jäänud valla üldplaneeringu ja keskkonnauuringute taha venima. Tänavu veebruaris jõuti detailplaneeringu algatamiseni.

Teder kinnitas, et 18 auguga täismõõtmetes väljak ja harjutusplats Tahkurannas tulevad Niitvälja omast vägevamad.

?Minu silmis on tegemist loodussõbraliku kavaga,? kinnitas Teder, kelle arvates saab golfiäri arendada loodusega käsikäes. Mereäärne mitmekesine maastik annab ärimehe jutu järgi silmad ette Audru poldrile, kuhu AS Pajker soovib golfiväljaku rajada.

?Võib-olla olen vanamoodne, aga suur kaunis ala jääb aiaga piiratuks ja vähendab inimeste liikumisvabadust,? nentis Pärnumaa keskkonnateenistuse metsanduse spetsialist Küllike Koger.

Koger mainis, et tegemist on linna kaitsva metsavööndiga, mille hävitamist tuleks taunida. ?Ümberringi on palju söötis põlde, kuhu võiks golfiväljaku rajada, miks on vaja selleks metsa lõhkuda?? lausus ta.

Teder kinnitas, et Tahkuranna golfialale ei ole kavas suuri hooneid ehitada. ?Kui, siis palkmaju, ehitiste maht selgub planeeringuga,? seletas ta.

Tahkuranna golfiarendajad on ametis rahastajate otsimisega, töödesse on kaasatud maailmas veerandsada väljakut rajanud Inglise firma Peter Alliss Golf Ltd.

Hetkel kuum