Ülo Toomsalu • 20. aprill 2001 kell 6:10

Toompea jalamil elustub keskaeg

Suveõhtutel taaselustub Toompea lossi naabruses keskaeg, kus võitlevad rüütlid, lõkete kohal küpsevad vardasse aetud sead ja laadaplatsil töötavad iidseid võtteid kasutavad käsitöömeistrid, kirjutab Eesti Päevaleht.

Töömehed ehitavad juba mitmendat päeva Schnelli tiigi lähistele Toompea lossi jalamile laadaplatsi, mille külastajad saavad mai teisest poolest osa keskaegsest elu-olust ning rüütli- ja linnakombestikust.

Palktaraga piiratud ala markeerib ka linnuseõue, kus 30 näitlejat ja neli hobust astuvad õhtuti publiku ette keskaegse müsteeriumiga.

?Me pakume inimestele ajalugu läbi emotsioonide,? ütles firma Estonian Medieval Entermainet juht Roman Muljar. ?Tallinna suurim magnet on tema keskaegne vanalinn, millele me tahame lihvi juurde anda.? Muljari kinnitusel kujuneb sellest värvikast vaatemängust ainulaadne interaktiivne etendus kogu Läänemere piirkonnas.

Enamik näitlejaid on pärit VAT Teatrist, mille juht Aare Toikka teeb ka lavastajatöö. Etenduse pilet täiskasvanule maksab ligi 390 krooni. 300 pealtvaatajatele mõeldud show lõppu kroonib arhailine söömapidu.

Hetkel kuum