Ülo Toomsalu • 11. mai 2001 kell 6:06

PM: eelnõu nullib paljude unistused oma majast

Majandusministeeriumi seadusemeistrid on hakkama saanud ?teosega?, mis vastuvõtmise korral keeraks riigivõimu vastu tõenäoliselt suure osa majaomanikest ja ka nendest, kes ehitamist alles plaanivad, kirjutab Postimees tänases juhtkirjas.

Üllaste eesmärkide põhjendusel - kaotada musta tööjõu kasutamine ehitamisel ning peletada ehitamise juurest eemale võhikud - nõuab uue ehitusseaduse eelnõu, et iga uus maja valmiks üksnes registreeritud ehitusfirmade töömeeste käte läbi. Oma kodust unistav pere kogugu vaid raha ja siis vaadaku pealt, kuidas spetsialistid töötavad.

Niisugune seadus tõmbaks kriipsu peale suure osa Eesti perede unistustele. Need, kes jaksaks osta uue valmis maja või tellida selle ehitamise n-ö võtmed-kätte-paketina, on veel kauaks Eestis vähemuses. Suur osa nii maal kui linnas ehitatud eramutest saavad katuse alla pere enda jõul ja sugulaste-sõprade abiga. Kui see võimalus kaob, jäävad majad lihtsalt ehitamata.

Raske on uskuda sedagi, et vaid firmatellimusi lubades õnnestuks kaotada n-ö musta tööd ? meenutame kas või peaministri enda maja ehitusel toimunut, kus töötas küll ehitusfirma, kuid maksis ikka mustalt.

Hetkel kuum