Merike Ojasson • 4. juuli 2001 kell 12:38

Moskvas hakatakse välismaalasi kontrollima

Juuli keskel hakatakse Moskva Riia vaksalisse välismaalt saabuvate reisijate üle pidama eksperimentaalkorras eriarvestust.

Internetiportaali gazeta.ru teatel avatakse juulikuus Moskva Riia vaksalis migratsioonikontrolli eksperimentaalpunkt. Nagu teatas Moskva aselinnapea Valeri Shantsev jagatakse juba Moskvasse saabuvates reisirongides inimestele välja migratsioonikaart, kuhu peab kirjutama oma isikuandmed, passiandmed, oma Moskvasse sõidu eesmärgi ja teisi andmeid.

Pärast registreerumist Riia vaksalis saab välismaalane õiguse viibida Venemaa pealinnas kolm päeva. Linnavõimude arvates aitab niisugune kord korrastada Moskvasse saabuvate transiitreisijatega seotut.

Niinimetatud Riia eksperimenti on kavas rakendada pool aastat ja esialgu puudutab see ainult välismaalaseid. 2002. aastaks loodetakse migratsioonipunktid luua kõigisse raudteevaksalitesse.

Hetkel kuum