Ülar Lauk • 3. august 2001 kell 11:37

Hollywoodi staaride töötasud kukuvad

Lähiajal vähenevad kuulsate Hollywoodi näitlejate honorarid, arvab Exhibitor Relations president Paul Dergarabedian. Selle suvel suurimates kassahittides ei mängi ükski kõrgelt hinnatud filmistaar.

Vaatajad eelistasid filme võimsate eriefektidega. Peadpööritav edu, mis saatis animafilmi Shrek, seiklusfilme Jurassic Park 3 ja Muumia tagasitulek näitas, et kassahittideks võivad filmid saada ka ilma kuulsate tähtedeta.

Nii võivadki Tom Cruise, Bruce Willis, Tom Hanks, Mel Gibson või Julia Roberts ilma jääda 20 mln dollari suurustest honoraridest ühe rolli eest. Produtsentidel on kergem palgata algajaid artiste, ülejäänud raha aga kulutada eriefektidele, mis meeldivad igal juhul vaatajatele.

Analüütikude arvates ei kehti see siiski kõikide zhanrite kohta. Julia Robertsi naeratust on siiski võimatu asendada eriefektidega.

<#NTV.ru=http://ntv.ru/cinema/02Aug2001/hollywood.html>

Hetkel kuum