Ülo Toomsalu • 5. oktoober 2001 kell 6:53

Rootslased väntavad endisest allilmaliidrist Malinovskist filmi

Rootslased väntavad filmi allilmakuulsusest Boriss Malinovskist, kus viimane räägib enda näite põhjal lugu sellest, kuidas kurjategijast sai aus ärimees, kirjutab Eesti Päevaleht.

Endise Permi kuritegeliku grupeeringu autoriteet Malinovski räägib valmivas portreefilmis kannatustest, mida talle on põhjustanud korrakaitseorganid ja ajakirjandus, kes seostavad teda Eestis organiseeritud kuritegevusega.

Oma elu jooksul Eestis ja Venemaal kokku 27 eri kinnipidamisasutuses olnud ja praegu väidetavalt Narva-Jõesuus äri ajav Malinovski räägib filmis, kuidas temast on saanud rahvusvahelise mastaabiga ettevõtja.

Rootsi filmigrupp salvestas kaadreid Patarei ja Pärnu vanglast ning kaitsepolitseist. Samuti kasutatakse kaadreid Vene kultuurikeskusest, kus Malinovskit piljardisaalis kaks aastat tagasi tappa üritati.

Rootslased on projekti kaasanud Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest liikme Ain Allase, kes eile filmigrupiga Pärnus käis. ?Rootslased kasutavad minu võetud dokumentaalkaadreid kohtadest, mis Borissiga seotud ja kus ma tööga seoses kohal olin. Näiteks endises ohvitseride majas, kus filmi peategelast tulistati,? rääkis Allas.

Allase sõnul tuli filmi tegemise initsiatiiv rootslastelt, kes on linateose jaoks materjali kogunud neli aastat. ?Umbes aasta läheb veel, sest Boriss ütles, rohkem aega tal pole. Selleks ajaks peab olema film valmis ja näidatud ka Rootsi televisioonis,? rääkis Allas. ?Jäänud on veel filmida kaadreid Venemaal asuvast kolmest vanglast, kus filmi peategelane istunud on.?

Hetkel kuum