Romet Kreek • 7. oktoober 2001 kell 22:00

Ameerika investorite lootus pole kadunud

Ameerika aktsiaturud tõusid enne turu sulgumist president George W. Bushi kommentaaride järel plussi.

Bush kiirustas kongressi kinnitama vähemalt 60 miljardi dollari suuruse uute maksukärbete paketiga aitamaks riigi majandust pärast möödunud kuu terroristide rünnakuid.

?Investorid ootavad Washingtonilt kiiret tegutsemist,? ütles Reutersile Brean Murray tegevdirektor Peter Coolidge. ?Tänased kommentaarid taastasid turgude lootuse, et me saame varsti suuremahulise abipaketi, mis aitaks majandust.?

Pärast Sun Microsystems Inc. kasumihoiatust ja USAs avaldatud töökohtade kaotamise numbrit, mis oli aastakümne kõrgeim, kauplesid aktsiad languspoolel.

Nasdaq tõusis 0,50 protsenti 1605,30 punktini, olles päevasiseselt käinud 3 protsendi võrra miinuses. Dow Jonesi tööstuslik keskmine lõpetas kauplemispäeva pärast enam kui üheprotsendilist miinusesolekut 0,65 protsendi võrra plussis. S&P 500 indeks lõpetas 0,16 protsendi võrra plussis 1071,38 punktil. Langevad aktsiad edestasid Nasdaqil tõusjaid suhtega 5:4. Nasdaqil vahetas omanikku 1,8 miljardit ja NYSE-l 1,3 miljardit aktsiat.

Pärast aastaid kestnud kasvuaktsiatesse investeerimist on hakanud populaarsust võitma value investing (väärtaktsiatesse investeerimine). Turult otsitakse madala hinna/raamatupidamisväärtuse suhtega madala võlakoormusega ja kõrge omakapitali tootlusega aktsiaid.

Aktsiaturult pole lootus kadunud.

Hetkel kuum