USD loovutab maailmavaluuta kohta

16. oktoober 2001, 00:00

USAst ei saa enam üle 10 000 dollari sularaha välja viia. Seega on USA majandus liberaalne, aga teatud piirini. Otsuse ajastatus annab mõista, et ilmselt on tegemist meetmega võitlemaks rahvusvahelise terrorismi vastu. Ent umbes 2/3 suladollaritest paikneb niikuinii USAst väljaspool, pealegi puudub Föderaalreservil täpne ülevaade, kui palju on aegade jooksul suladollareid käibele lastud. Terroriaktide rahastajad saavad maksta ka teistes valuutades peale dollari. Tõenäoliselt dollari kurss euro suhtes langeb. Vaba raharingluse tõkestamine koos pangasaladuse kaotamisega on radikaalsed sammud, kuid kas ei kaota dollar maksevahendina ise usaldusväärsust?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing