Virkko Lepassalu • 15. oktoober 2001 kell 12:24

Wermo pääseb USA kriisist kergelt

Võru mööblitootjale AS Wermole, kes ekspordib mööblit USAsse ja Saksamaale, kujunesid 3. kvartali majandusnäitajad hoolimata ärevusest maailmaturul ootuspärasteks.

'Jahenemist on kahtlemata tunda, kuid otsest mõju veel ei paista,' ütles ettevõtte

juhataja Richard Mutso.

Wermo 3. kvartali reliseerimise netokäibeks kujunes nagu oli kavandatudki 20 mln krooni ning esimese poolaasta käive oli 59 mln krooni. Kasumit loodab Wermo aasta lõpuks teenida 2,5 miljonit krooni ning selle plaani ta ilmselt ületab.

Wermo mööblitoodangust on 70% valmistatud täispuidust ning 30% vineermaterjalidest. Ekspordiks läheb üle 80% toodangust, peamiste suundadena tõstis Richard Mutso esile USA ja Saksamaa. Iga kuu toob ettevõte turule 4-5 uut toodet.

Hetkel kuum