Turud ootavad järgmist intressikärbet

Tõnis Oja 18. oktoober 2001, 00:00

Dollari kurss jäi ka eile tugevaks, kuigi Ühendriikide valuuta jaoks positiivseid uudiseid eriti ei teatatud. Ilmselt liiguvad USA võimukoridorides kuuldused dollari devalveerimisest, sest miks muidu pidi Föderaalreservi juht Alan Greenspan avaldama arvamust, et ta ei näe valuuta devalveerimise vajadust. Greenspan esines eile nimelt kongressi ja senati ühise majanduskomitee ees.

Turud ootasid vihjet võimaliku intresside langetamise kohta 6. novembril toimuva keskpanga Vabaturu Komitee istungil. Kui intresside langetamine toimub, on see sel aastal juba kümnes.

USA keskpank erineb selles suhtes kardinaalselt Euroopa Keskpangast. Viimane on intresse langetanud kahel korral kokku ühe protsendipunkti võrra. Jaapani Pank pole samuti intresse langetanud, aga jeeni intress on niikuinii nullilähedane.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing