22. oktoober 2001 kell 9:03

Korteriühistud loobuvad elektrivõrkude hooldamisest

Mitmed Eesti Korteriühistute Liitu (EKÜL) kuuluvad korteriühistud, olles arutanud Eesti Energia planeeritavat hinnatõusu, on seisukohal, et 20 krooni suuruse püsitasu kehtestamisega võtab Eesti Energia endale kohustuse hoida võrgud täielikult korras kuni korteri voolumõõtjani (kaasa arvatud).

Korteriühistute arvates elame turumajanduses, kusjuures turul on kaal kaupmehe käes. Ei ole vahet kas antakse kaup üle leti või edastakse juhtmeid pidi. Praegu hoolitsevad ühistud ise majasiseste elekrisüsteemide korrashoiu eest tehes selleks ulatuslikke kulusid.

'Ausalt öeldes ajab hinge täis, kui Eesti Energia sinu töö eest raha kasseerib,' ütleb korteriühistu Sõpruse 214 ning EKÜL Mustamäe Nõukoja eestseisuse esinaine Ilme Trepp. 'Meie majas on 162 korterit. Uue püsitasuga teenib Eesti Energia meie maja pealt 3240 krooni kuus - sisuliselt mitte millegi eest. Ühistu peab aga majasisesed võrgud korras hoidma, maksma inspektsioonid ning kõik mõõtmised!'

'Eesti Energia soovib ju oma kaupa müüa. Iga mees, kes arvab, et ta on monopol tuleb ja võtab meie taskust raha,' lisab korteriühistute Mustamäe nõukogu liige

Milvi Kallaste 432 korteriga korteriühistust.

Kui raha kogutakse ja teenust pakutakse siis tuleb siis selleks ka tööd teha ja korteriühistu ei ole kohustatud olema Eesti Energia toodangu tasuta vahendajaks ega nende võrkude hooldajaks, seisab EKÜLi Mustamäe Nõukoja pöördumises.

Hetkel kuum