Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti kinnisvaraostjale täiust ei pakuta

  Lääne ühiskonnas on iseenesest mõistetav tugev seos kinnisvara arendamise ja inimväärse heakorra vahel. Klient ei ole valmis ostma poolikut lahendust, Eestis on see aga paraku igapäevane nähtus ning kompleksne lahendus tervele arendusprojektile jääb püüdmatuks.
  Malmö elamuehitusmessi European Housing Exhibition Bo01 - City of Tomorrow külastasid Eestist Jüri Kaup ja Liivo Leismann (E-Betoonelement) ning Tõnis Tarbe (Tõnis Tarbe Arhitektuuribüroo).
  T. T. Suur osa näituse enam kui sajakonnast muljetavaldavast rajatisest on õigupoolest kinnisvaraprojekti reklaam, ja sealjuures hea, toimiv reklaam. Öresundi silla valmimisega sai linn enesele seninägematud arenguvõimalused. Tegelikule projektile lisati originaalne European Village, kus eksponeeritakse 23 erineva riigi poolt ehitatavat eramut. Kolmandaks komponendiks on kõikjal kunst ? kunst ehituses, kujunduses ja meid ümbritsevas keskkonnas.
  Osa messi ajaks püstitatust lammutatakse hiljem, midagi lisatakse juurde, kuid põhiosa rajatust jääb ikkagi linnaosa kujul püsima ning kasutusse.
  J. K. Messil nähtut läbivad täiesti omaette teemadena otstarbekad ökosüsteemid ja ehituses kasutatavad ökoloogilised materjalid. Tundub, et kõikvõimalike tehis- ja libamaterjalide aeg on möödas ning eriline rõhk on pandud garanteeritud kvaliteediga toodetele.
  L. L. Arendajate hulgas on kindlasti olnud ka väga professionaalsed analüütikud, kelle käsutuses olid põhjalikud turuuuringud, mille põhjal nii suuri ja vastutusrikkaid investeerimisotsuseid vastu võeti.
  Siit tulenebki meie kinnisvaraarenduse põhierinevus. Eestis jäetakse sageli põhjalik eeltöö tegemata ja asutakse kohe ehitustegevuse juurde. Tõtlikult vastuvõetud otsused võimenduvad hoonete kesises kvaliteedis, ökonoomsus- ja elutsükli näitajates; eeskätt aga täielikult vaeslapse ossa jäetud sotsiaalse kvaliteedi näitajates ? pargid, mänguväljakud, arhitektuurne kokkusobivus.
  T. T. Tihti ei suuda meie tellijad oma nägemust selgelt formuleerida või eiravad üldse asjatundjate soovitusi ja nii ei saa ka arhitekt tulevikuvisiooni kohaselt kavandada ega ehitaja ehitada. Nii sünnivadki ebapraktilised hooned ja näotud uusrajoonid.
  Vastupidiselt ambitsioonikale elamurajoonile, meenutab Euroküla oma pisut stiihiliste eramutega meie ehituspraktikat. Iga maa on toonud omad materjalid, omad aknad-uksed ja omad kivid ning proovinud need rahvuslikke traditsioone järgides kokku laduda. Kuid samas on see jäänud kuidagi poolikuks, Näib, et kõige kavandatu jaoks ei jätkunud toetust.
  L. L. Ehitati kallid elamud, mis näitavad lahendusi, mida turul varem üldse polnud.
  Erilise tähelepanu alla seati sotsiaalne ja ökoloogiline aspekt. Kõik on hästi disainitud ja kvaliteetne, aga keskkond on samas inimlik. Selles mõttes jääb tõdeda, et kuigi arendaja teeb niimoodi eelkõige raha, toimub see ühiskonna jaoks siiski väga tänuväärselt.
  J. K. Minu meelest oli inimlikkusega mindud siiski kompromissile. Nii elamispinnad kui majadevahelised alad olid meie mõistes väga kompaktsed.
  Asustustihedus on harjumatult suur. Inimlik elukeskkond eeldaks rohkem personaalset ruumi igale inimesele.
  Nendes tingimustes on üritatud ruumi luua või leidlikult matkida mitmesuguste looduslike pisivahenditega, nagu haljastus, vulisevad ojakesed, dekoratiivsed kaljurahnud ja sammalkatused.
 • Hetkel kuum
Argo Alaniit: saagu „Welcome to Estoniast“ riiki tutvustav hotell
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
AS Pro Kapital Grupi brutokasum vähenes 10 miljoni euro võrra
AS Pro Kapital Grupp avaldas oma nõukogu poolt kinnitatud 2023. aasta auditeeritud majandusaasta aruande.
AS Pro Kapital Grupp avaldas oma nõukogu poolt kinnitatud 2023. aasta auditeeritud majandusaasta aruande.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikelinna vinoteek ootab konkurente
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Üks Eesti parimaid juhte otsib töötajate palkamisel vau-tunnet
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Parvel Pruunsild annetas Isamaale 100 000 eurot
Suurima annetuse sai esimeses kvartalis Isamaa: ärimees Parvel Pruunsild annetas erakonnale 100 000 eurot, teist sama palju sai erakond Margus ja Aivar Linnamäelt – kumbki annetas 50 000 eurot.
Suurima annetuse sai esimeses kvartalis Isamaa: ärimees Parvel Pruunsild annetas erakonnale 100 000 eurot, teist sama palju sai erakond Margus ja Aivar Linnamäelt – kumbki annetas 50 000 eurot.
Tarbimise jalajälge vähendavad ettevõtted, tarbijad ise aga suurendavad
Soomlaste tarbimise süsinikujalajälg on sellel sajandil peaaegu poolitunud, aga see on puhtalt ettevõtete teene, kodumajapidamiste kasvav tarbimine ja üleminek heitmemahukamatele toodetele on osa edust ära söönud.
Soomlaste tarbimise süsinikujalajälg on sellel sajandil peaaegu poolitunud, aga see on puhtalt ettevõtete teene, kodumajapidamiste kasvav tarbimine ja üleminek heitmemahukamatele toodetele on osa edust ära söönud.