Heidi Vihma • 25. oktoober 2001 kell 22:00

Fra Mare restoranil oivaline merevaade

Haapsalu tervisekeskuse Fra Mare restoran meeldib mulle aknast avaneva panoraamse vaate pärast Paralepa lahele. Et teenindus on armsalt püüdlik ja korrektne, on sealjuures muidugi eeliseks. Aga see, et toiduvalik pole eriti suur ning selle maitse ainult mõõdukalt keskmine, on palju vähem oluline, ikka lähen sinna sööma, kui Haapsallu satun.

Seekord juhtus olema kreeka toitude kuu, kusjuures traditsioon iga kuu uut rahvusmenüüd pakkuda olevat juba ligi aastapikkune. Menüüd toetasid kreeka muusika ja rahvariides inimesemõõtu nukud ukse juures.

Eelroogi valitsesid feta, oliivid ja tomatid, hinnad jäid 30 krooni lähedale. Paneeritud ja küpsetatud fetajuustul polnud väga vigagi. Mõned toidud kandsid eriti kauneid nimesid, mina sõin ?Heliose kiirgust?, 67 krooni, ja ?Athena fantaasiat?, 15 krooni. Esimene neist oli praad, kus tuimavõitu kanafilee oli juustuga üle küpsetatud ning serveeritud soolases tomatikastmes koos soolaste fetajuustukuubikutega.

Teine, ?Athena kiirgus?, oli magustoit küpsetatud banaanidest, jäätisest ja tuubivahukoorest, mis tekkinud rahulolematuse siiski mõõdukaks rahuloluks pööras.

Pärast einet saime veel tükk aega merevaadet nautida, enne kui restoran eakate Soome terviseparandajatega täitus, kes oma korralisele õhtusöögile tulid.

Seejärel sahistasime mahalangenud lehtedes, ilus pühapäev oli. Ja ega alati just kõhutäide see kõige tähtsam pole.

Fra Mare

aadress: Ranna tee 2, Haapsaluavatud: 12?24hinnaklass: madal/keskminetelefon: (047) 24 600http://www.framare.ee

Hetkel kuum