You need to enable JavaScript to run this app.
Jäta menüü vahele
Tagasi
Menüü
Otsi
Деловые ведомости
Minu Äripäev
Telli
Kõik artiklid
Investor
Raadio
Arvamus
PRO
Edukas Eesti
TOPid
Gasell
Autod
Videokogu
Uudiskirjad
JUUBEL
PDF
Restoranitest: hipsteriidüll Dagestani moodi
Restoranitest: tulnukas Jaapanist
Restoranitest: nurgatagune tailane raudtee lähedal
Restoranitest: toidureis Mustamäele
Maitsenäljas gurmaanil, keda koroona maailma maitseid nautima ei lase, tuleb olude sunnil piirduda kodulähedaste toidureisidega. Seekord käisin Ukrainas, mitte küll päris Ukrainas, vaid Mustamäe trahteris Hutorok.
Restoranitest: eesti aktsendiga prantslane
Rudolf, Kadrioru uus restoran on nime poolest eestlane, sisekujunduselt skandinaavlane, menüült aga eht prantslane, väikese põhjamaise aktsendiga.
Restoranitest: Eesti esimene lihapallibistroo
Tallinna lauluväljaku kõrval asuvas hotellis Oru Hub on avatud Eesti esimene lihapallibistroo. Vaatamata sellele, et turistid on muutunud harulduseks, leidsin ainsa viite uudse söögikoha kohta soomekeelsest ajalehest.
Restoranitest: vaba lauda saada polegi nii lihtne
Suvel avatud Rado teeb midagi erilist: ajal, mil Tallinna vanalinnas restorane kinni pannakse, on tung sinna nii suur, et nädalalõpul ilma aegsasti tehtud broneeringuta on võimatu kohti saada.
Restoranitest: Aia tänava uusasukas
Aia tänav Tallinnas on paari aastaga saanud hoopis värskema näo. Aadressil 10a on nüüd kunagise koleda ubriku asemel uus hoone, mille ühes tiivas India restoran Guru, teises kohvik Pikk Poiss.
Restoranitest: Uue Maailma hübriid
Tsunft on Uue Maailma hübriid – ühekorraga pagariäri, deli-kauplus, vinoteek, kohvik, lõunarestoran ja nädala teisel poolel ka õhturestoran.
Restoranitest: restoran, mis tõi tallinlased vanalinna
Crul on Tallinna restoranide hulgas väga eriline positsioon. Tipptasemel peakoka käe all on ta aastaid Eesti tippude hulgas püsinud, kümmekonna aasta eest oli ta üks esimesi restorane, kes suutis vanalinna meelitada ka kohalikke.
Restoranitest: mõnus puhkepaik Narva maanteel
Restoranide praegust nappi külastajaskonda arvestades oli Mon Repos laupäeva lõunasel ajal vaat et rahvast täis – paar kohvitajat ja kaks laudkonda einestajaid.
Restoranitest: skandinaavialikud maitsed
Smak tähendab rootsi keeles maitset ja seda uues, alles kevadel avatud restoranis jätkub küllaga. Oma kerge valge mööbli ja seinasuuruste akendega on kogu restoran kargelt skandinaavialik.
Restoranitest: magus ooper
Café Opera on tõenäoselt kõige magusama asukohaga kohvik terves Tallinnas. Otse ooperiteatri kõrval ja pargi servas, ühelt poolt vaade Tammsaare pargile, teiselt poolt Estoniale.
Restoranitest: mereannid Mere puiesteel
Tallinnas Narva maanteel asuva Tartariga gastronoomilise comeback’i teinud Andrei Šmakovi, ühe meie kõrgeima lennuga tippkoka restoraniporfelli lisandus teinegi söögikoht – Mere puiestee gastrobaar Love Mussels.
Restoranitest: Tikupoiss toob vaheldust
Tikupoissi on Tallinna–Tartu maantee äärde oodatud sellest ajast, kui tee Mäost mööda viidi ja Sämmi grilli või suurepäraseid pirukaid pakkuvasse sööklasse minekuks tuli teelt ära keerata.
Suvi läbi avatud Ungru
Suviti avatud restoran on väikese saare jaoks juba iseenesest väärtus. Lisades sellele heatasemelise kokakunsti ja teeninduse, võiks Ungru olla Hiiumaa esindusrestoran.
Elva Waksalist sai Wabrik
Elva jõudis gastronoomilisele kaardile kolm aastat tagasi, kui jaamahoones avati restoran Waksal. Nüüd on see kinni, kuid Waksali tegijad toimetavad edasi Wabrikus.
Restoranitest: säinakotletid ja leedrilimonaad
Hiiumaa selle suve roog on säinakotletid. Neid pakutakse nii šampanjabaaris kui ka suveks tegutsema jäänud koolisööklas. Head on mõlemad, kuid Suuremõisa omad meeldisid mulle ivake rohkem. Eriti koos leedrilimonaadiga.
Restoranitest: kolme näoga hiidlane
Kärdla sadama Kork on kui kolme näoga Jaanus: põhirollilt šampanjabaar, siis veel ka restoran ja pühapäeviti pika hommikusöögi ehk brunch’i koht.
Restoranitest: värvirõõmus kuurirestoran
Kärdla Kuur ongi peaaegu kuur ehk kerge suveehitis, kus juba aastaid tegutseb Hiiumaa üks populaarsemaid restorane. Rõõmus, värviline ja maitsev.
Restoranitest: kodanikualgatuse restoran
Vidrike Külamaja restoranil läheb kolmas hooaeg. Lagunenud hoone on külarahva ühisel jõul tehtud korda, head toitu ja Itaaliat armastavate inimeste eestvõttel pakutakse itaaliapäraseid roogasid.
Restoranitest: pood nagu restoran, eriti kui jalutada järve äärde
Esimest korda jõuab restoranirubriiki kauplus, Valgamaal Otepää vallas asuv Nõuni pood. “Menüü” on selles külapoes rikkalikum kui nii mõneski väiksemas restoranis ja kuigi toole-laudu poe kõrval pole, on kauni Nõuni järve kallas oma roheliste põndakutega sealsamas.
Restoranitest: Läänemere-äärne Riviera
Maarjamäe lossi restoran on läbi teinud ümbersünni. Minimalistlikust kõledavõitu muuseumisööklast on saanud hubane brasserie Riviera Palais.
Restoranitest: rahvusooperi lähinaabriks on pitsabaar
Pikalt plaanitud ja kaua oodatud Tallinna Tammsaare pargi paviljoni on end sisse seadnud kaks söögikohta: pitsabaar Pomo ja veidi nooblim Café Opera. Pitsa rahvusooperi ja rahvuskirjaniku naabriks – milline üllatus!
Restoranitest: teise laine korealane Keskturul
Kuuldavasti hakatakse Tallinna Keskturgu peatselt ümber ehitama. Enne kui kõik seal uue ilme saab, tasuks ära käia turuvärva kõrval asuvas Hanköögis.
Restoranitest: ilma hipsteriteta Hips
Hipsteripiirkonnaks on peetud Kalamaja ja võib-olla natuke ka Koplit. Hipsterliku nimega söögikoha Hips aga leidsin hoopiski Tallinna uusimast hüperpoest ehk kaubanduskeskusest T1 Mall.
Restoranitest: terviseks, Jaapan!
Tallinnas Noblessneri kvartalis avati eelmise aasta sügisel Jaapani restoran Kampai. Eesti keelde tõlgituna võiks see olla “Terviseks!”.
Restoranitest: taimetoidurestoran Kopli ja Kalamaja piiril
Tru Kitchen asub hoones, mida teab tõenäoselt iga tallinlane: kunagine Standardi maja Kopli ja Kalamaja piiril on liiga kõrge, et võiks märkamata jääda.
Restoranitest: La Bottega püsib edukas
La Bottega on esindanud Itaalia kööki juba rohkem kui kümme aastat. Alguses legendaarse peakoka Nicolo Tanda, nüüd tema poolt sisse töötatud radu käiva eestlasest peakoka käe all.
Restoranitest: maja number 17 – vinoteek ja restoran
Natuke nagu Dominic, natuke nagu Von Krahli Aed, natuke kunagist Sfääri – nii võiks vanade tuttavate kaudu kirjeldada uut restorani Vein ja Resto. Number 17 nimes aga viitab maja numbrile, kus vinoteek-restoran asub.
Restoranitest: ehe Tai ootamatus kohas
Tallinna ühe ehedaima Tai restorani leiab ootamatust kohast, Lasnamäe veerult Katusepapi tänavalt, modernse kontorihoone alumiselt korruselt. Very Thai ongi sellisele kohale ainuvõimalik nimi, kõik on väga-väga Tai.
Restoranitest: kodune, kuid mitte kodurestoran
Mustamäe tee ja Kuldnoka tänava nurgale on end sisse seadnud Weis. Kodune, kuid mitte kodurestoran, lihane, kuid mitte ainult – lisaks lihale saab ka kala ja taimetoitu.
Restoranitest: argentiinlaste lõõmav kolle Kalamajas
Siga la Vaca suurim vaatamisväärsus on lõõmav kolle ehk avatud grill parilla, mille kohal kogukas kokk liha ja köögivilja küpsetab.
Restoranitest: raamatutega restoran
Raamatupoe ja kohviku sümbioosiga oleme juba harjunud, restorani on oma naabriks võtnud vaid Telliskivi kvartali Rahva Raamatu pood. Või on seal vastupidi – restorani hõlma all müüakse ka raamatuid?
Restoranitest: mitte ainult jahusööjatele
Seal, kus alles mõni aeg tagasi oli Apelsiniraudtee, on nüüd Jahu. Endiselt jagatakse ruume Vivareci viimistlussalongiga. Algusaegadega võrreldes on salong aga tagasi tõmmanud ja restoran ruumi juurde saanud.
Restoraniaasta kokkuvõte: neist kohtadest saad aasta parimad toidud ja vaated
Lõppeva restoraniaasta võiks nimetada avanevate vaadete aastaks. Saime juurde päris mitu erilise vaatega söögikohta.
Restoranitest: koka koju toitu nautima
Restoran Clos on kodurestoran. Ühelt poolt on see tõesti nii – veel mõne aja eest oli see peakoka isiklik kodu. Oma kindlate lahtiolekuaegadega ja kindlaksmääratud menüüga toimib see aga täpselt samamoodi kui kõik teisedki restoranid.
Restoranitest: lihasööjana vegerestoranis
Vegerestorani Plant vegeburger Beyond Meati pihviga pakkus palju toekamat lihaelamust kui hiljutine noobli restorani veiseliha, mis vaatamata trendikale sous-vide-tehnikale osutus vintskeks ja maitsetuks.
Restoranitest: täistabamus Noblessneris
Noblessneri sadama piirkond, äsjane kõle varemelinnak on kui tuhast tõusnud fööniks, täis trendikaid söögi-joogi- ja meelelahutuskohti. Lore, Leiva ja Umamiga kuulsust võitnud tegijate uus bistroo on nende hulgas üks nooremaid.
Restoranitest: Aasia toiduklubi Solarises
Solarise keskuse teisel korrusel Rävala puiestee poolses otsas Apollo raamatupoe taga asuv söögikoht on jälle vahetanud omanikku, välimust ja stiili. Nüüd on seal Dim Sum Food Club.
Menüü
Uudised
Raadio
Otsing
Minu Äripäev