Maitsenäljas gurmaanil, keda koroona maailma maitseid nautima ei lase, tuleb olude sunnil piirduda kodulähedaste toidureisidega. Seekord käisin Ukrainas, mitte küll päris Ukrainas, vaid Mustamäe trahteris Hutorok.
Rudolf, Kadrioru uus restoran on nime poolest eestlane, sisekujunduselt skandinaavlane, menüült aga eht prantslane, väikese põhjamaise aktsendiga.
Crul on Tallinna restoranide hulgas väga eriline positsioon. Tipptasemel peakoka käe all on ta aastaid Eesti tippude hulgas püsinud, kümmekonna aasta eest oli ta üks esimesi restorane, kes suutis vanalinna meelitada ka kohalikke.
Restoranide praegust nappi külastajaskonda arvestades oli Mon Repos laupäeva lõunasel ajal vaat et rahvast täis – paar kohvitajat ja kaks laudkonda einestajaid.
Suviti avatud restoran on väikese saare jaoks juba iseenesest väärtus. Lisades sellele heatasemelise kokakunsti ja teeninduse, võiks Ungru olla Hiiumaa esindusrestoran.
Elva jõudis gastronoomilisele kaardile kolm aastat tagasi, kui jaamahoones avati restoran Waksal. Nüüd on see kinni, kuid Waksali tegijad toimetavad edasi Wabrikus.
Esimest korda jõuab restoranirubriiki kauplus, Valgamaal Otepää vallas asuv Nõuni pood. “Menüü” on selles külapoes rikkalikum kui nii mõneski väiksemas restoranis ja kuigi toole-laudu poe kõrval pole, on kauni Nõuni järve kallas oma roheliste põndakutega sealsamas.
Maarjamäe lossi restoran on läbi teinud ümbersünni. Minimalistlikust kõledavõitu muuseumisööklast on saanud hubane brasserie Riviera Palais.
Tru Kitchen asub hoones, mida teab tõenäoselt iga tallinlane: kunagine Standardi maja Kopli ja Kalamaja piiril on liiga kõrge, et võiks märkamata jääda.
La Bottega on esindanud Itaalia kööki juba rohkem kui kümme aastat. Alguses legendaarse peakoka Nicolo Tanda, nüüd tema poolt sisse töötatud radu käiva eestlasest peakoka käe all.
Raamatupoe ja kohviku sümbioosiga oleme juba harjunud, restorani on oma naabriks võtnud vaid Telliskivi kvartali Rahva Raamatu pood. Või on seal vastupidi – restorani hõlma all müüakse ka raamatuid?
Seal, kus alles mõni aeg tagasi oli Apelsiniraudtee, on nüüd Jahu. Endiselt jagatakse ruume Vivareci viimistlussalongiga. Algusaegadega võrreldes on salong aga tagasi tõmmanud ja restoran ruumi juurde saanud.
Solarise keskuse teisel korrusel Rävala puiestee poolses otsas Apollo raamatupoe taga asuv söögikoht on jälle vahetanud omanikku, välimust ja stiili. Nüüd on seal Dim Sum Food Club.