Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Metanoolitragöödia kasvatas hüppeliselt poeviina müüki

  Eesti suurima alkoholitootja ASi Liviko kange alkoholi müük on kasvanud oktoobris võrreldes möödunud aastaga ligi kaks korda enam kui 400 000 liitrini. Septembris oli müük 242 000 liitrit, ligi 60% enam kui möödunud aastal. Eesti viinatootjate müük tervikuna on kasvanud ligi 30%.
  Liviko juht Udo Themas ütles, et müük on paremini läinud alates septembri algusest. ?Alati on septembri müük üks väiksemaid, sest lapsed lähevad kooli ja raha läheb mujale, aga sel aastal läks hästi,? ütles Themas.
  Themase sõnul toetab Liviko müüki viinapudeli korgi turvahologramm, mille abil on võimalik salaviina ehtsast lihtsalt eristada.
  Liviko müügi kahekordne kasv toob riigieelarvesse aktsiisina juurde ühes kuus 11 miljonit krooni, aastas 140 miljonit. Kui arvestada juurde teiste tööstuste kasv, võib poeviina suurenenud populaarsus tuua eelarvesse juurde üle 200 miljoni krooni lisaraha.
  Harjumaal Kuusalu vallas Kiiul asuva ASi Remedia juht Indrek Kirss ütles, et Remedia müük on pärast metanoolimürgitusi kolmandiku võrra suurenenud. Tema sõnul selguvad tulemused novembri algul avaldatavast Viina Liidu ülevaatest kõigi tootjate kohta. Samas tunnistas Kirss, et inimese mälu on lühike ja kui jõuludeni püsib poeviina müügi kõrge foon, siis võib alates jaanuarist taas suureneda salaviina osa, sest inimestel on raha otsas.
  Viljandi viinatootja ASi Liiwi Heliis juht Kalle Kütt ütles, salaviina probleem jääb püsima ajani, mil kehtib praegune riigi aktsiisipoliitika. Praegu on aktsiis pudeli 40kraadise viina pealt 29 krooni, salaviinapudeli saab kätte 25 krooni eest.
  Kütt ütles, et metanooli joomisega juhtunud õnnetused on teinud inimesed ettevaatlikumaks, aga päriselt pole salaviina joomine kadunud. Endiselt hõlmab salaviin ligi poole viinaturust. Küti sõnul on Liiwi Heliisi toodete müük septembris ja oktoobris pisut kasvanud.
  ASi Ofelia toodete müügiga tegeleva ASi Havistra Eesti juht Evald Pärni ütles, et tema hinnangul kasvas Ofelia toodete müük seoses mürgitusjuhtumitega 5?10 protsenti. ?Tarbija on muutunud nõudlikumaks, vaatab, kas korgid peal,? kirjeldas ta olukorda.
  Pärni sõnul on Ofelial raskem mürgituste mõju hinnata, kuna firmal oli septembris hinnakampaania ?Viin 22?. Pärni lisas, et Saaremaa viinale on mõju väiksem, peamiselt avaldub mõju alumises viina hinnaklassis, kus pudel maksab 42?45 krooni.
  Viina Liidu juht, ASi Onistar juht Aleksandr Skoblov ütles, et Onistari müügis oktoobris suurt hüpet ei tule, sest ettevõte tõstis viina hinda.
  Eestis tohib müüa kuni 80kraadise kangusega viina. Alates selle aasta algusest ei tohi enam müüa piiritust seoses Euroopa Liidu sellekohaste nõuetega.
 • Hetkel kuum
Andrus Hiiepuu: kustkohast tulevad ja kuhu kaovad eesmärgid?
Ettevõtte üldiste sihtide seadmise kõrval kiputakse ära unustama, et absoluutselt iga inimese panus organisatsioonis peab olema samuti eesmärgistatud, kirjutab Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu.
Ettevõtte üldiste sihtide seadmise kõrval kiputakse ära unustama, et absoluutselt iga inimese panus organisatsioonis peab olema samuti eesmärgistatud, kirjutab Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu.
Google koondab teadmata osa töötajatest Protest Iisraeli vastu maksab töö veel kümnetele ettevõtte töötajatele
Lisaks Teslale andis uuest koondamislainest teada ka Alphabeti omanduses olev Google.
Lisaks Teslale andis uuest koondamislainest teada ka Alphabeti omanduses olev Google.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
LHV tippjuht lahkub ametist
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Eelarvenõukogu: riigivõlg kasvab kiirelt
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Everaus rajab Rae valda uue elukvartali
Everaus Kinnisvara rajab Rae vallas asuvasse Järvekülla uue elamukvartali, alustades ehitusega suvel.
Everaus Kinnisvara rajab Rae vallas asuvasse Järvekülla uue elamukvartali, alustades ehitusega suvel.