Jõulumüük algab novembri alguses

30. oktoober 2001, 08:26

Suurte jõulumüükidega alustavad suuremad kaupluseketid nädala lõpus, kuigi ostubuum algab ikkagi alles detsembri alguses. Hoolimata sellest, et mullused jõulukampaaniad kuigi edukad ei olnud, on tänavusele aastale pandud suuri lootusi, kirjutab Postimees.

Stockmanni kaubamaja turundusjuhi Ene Andruskevitsuse sõnul praegu küll öelda ei saa, et jõulumüügid nurjuksid. 'Eks suuresti sõltub jõulumüük sellest, kuidas ja millega inimesi poodi meelitatakse, aga oma rolli mängib kindlasti ka ilm, millel on jõulutunde tekitamisel suur osa,' lausus ta.

Stockmanni kaubamaja peibutab tänavu taas jõuluvanaga. Esimene jõulukorrus avatakse kaubamajas neljapäeval ning järgnevatel nädalatel saab kaunistatud kogu hoone.

Kaupluseketi Novalux juhataja Heili Kikkase sõnul avati neil esimese jõululetid mõne päeva eest ning nädala lõpuks peaks kõik kauplused täies ehtes olema. Populaarsemateks kinkideks on tema sõnul laulvad mänguasjad. 'Olulise osa läbimüügist moodustavad ka igasugused jõulukaunistused,' lausus Kikkas.

Kui tänavu ootavad kaupmehed päris suuri käibeid, siis möödunud aasta jõulumüügi tulemustega väga rahul ei oldud. Kaubamaja Grupi juhatuse esimees Toomas Tamsar põhjendas jaanuaris seda sellega, et 1999. aasta lõpus peeti pühi märksa suurejoonelisemalt, kuid sellest küllastuti ning seetõttu mullu olid inimesed rahulikumad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing