• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: börsi liideraktsiaid tabas paariprotsendine langus

  Välisturgude hirm USA makromajandusnäitajate ja Argentina võlaprobleemide ees viis täna Euroopa turgudel kõige suuremasse langusse tehnoloogiasektori.

  Tallinna börsi liideraktsiatele tähendas see laiaks kärisenud hinnanoteeringud ning keskmiselt paari protsendi suurust langust.
  Kuigi aktsiate hinnanoteeringud nihutati Tallinna börsil täna laiaks, mis muutis kauplemise tegemise investorite jaoks raskemaks, kerkis kauplemisaktiivsus võrreldes möödunud päevadega tunduvalt.
  Kõige enam oli aktsioonis Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia, mis 42 tehingu käigus odavnes 1,8% ja sulgus 55,50 kroonil. Päevasiseselt käis aktsia ära koguni 54,50 kroonil ning oli ajutiselt 3,5%ses miinuses.
  Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia kaotas täna viimase osa oma kvartalitulemuste järgsest tõusust, sulgudes 136,75 kroonil ehk 2,3% madalamal kui päev varem.
  Kuigi aktsia hinnanoteeringute vahe kärises päeva lõpuks 2 kroonini ei keeranud see kinni kauplemisaktiivsust, mis ulatus aktsia kohta igati mõõduka 30 tehinguni.
  Eelnevate väärtpaberitega sarnaselt läks täna ka Norma <GR#EE.NORMA> aktsial, mille hinnanoteeringute vahe vajus ligi kroonini ning aktsia odavnes 3%, 48,50 kroonini.
  Aasta aktiivseim börsipäev oli täna rõivatootja Klementi <GR#EE.KLM> aktsial, mis tuntava ostuhuvi käis liikus 8 tehingu käigus 1,85% ülespoole, sulgudes 5,50 kroonil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.