31. oktoober 2001 kell 11:14

Metsatööstusliit süüdistab looduskaitsjaid laimus

ELF (Eestimaa looduse fond) ja ERL (Eestimaa roheline liikumine)on algatanud laimukampaania metsaettevõtete vastu. Nende pressiteadetes toodud info, nagu oleks illegaalse puidu osakaal 50 %, on faktidega katmata laim, teatas Eesti Metsatööstusliit.

Samad institutsioonid saatsid kevadel Euroopa Komisjonile ja Europarlamendi Keskkonnakomisjonile analoogse pöördumise. Eesti jaoks häbiväärset laimukirja õnneks avalikkusele ei tutvustatud ja ka Euroopa institutsioonides leidis see oma koha teiste samasuguste seas. Kuigi vastav pöördumine taotles Eestile väliskaubanduslikke sanktsioone, ei ole isegi nende arutamine pöördumises toodud faktide paikapidamatuse tõttu võimalik.

Analüüsides antud käitumise tagamaad, võib täie kindlusega väita, et ebaaus ja lahmiv laimukampaania on suunatud Eestis käivitunud Pan-Euroopa Metsasertifitseerimisskeemi (PEFC) kahjustamiseks. Analoogiline sertifitseerimisskeem FSC on ELF-i läbiviidav äriprojekt, mille konkurente -nagu PEFC- vahendeid valimata rünnatakse.

Eesti Metsatööstuse Liit peab vajalikuks mõlema skeemi sõltumatut arengut metsaomanike valikuvabaduse kindlustamiseks.

Hetkel kuum