1. november 2001 kell 22:00

Eilne tormituul laastas kogu Eestit

Enim kahjustusi on Hiiumaal ja Saaremaal, kus Kuressaares eraldus Saaremaa Ühisgümnaasiumi katusest suur tükk. ?Kriitiline oleks olukord siis, kui rivist väljas oleks 700?800 trafot,? sõnas Linask. ?Tänane olukord ei ole siiski nii hull, nagu suvel oli. Tööd käivad, trafosid parandatakse, aga on oodata, et selline ilm kestab veel.?

Tallinna kesklinn, ka Vabaduse väljak, jäi eile kella 17.30 paiku mõneks sekundiks pimedusse, autoraadiod jäid sel ajal vait.

Põhjamaades ja Balti riikides möllav torm ja kohatine lumesadu, mis on jätnud kümneid tuhandeid maju elektrita ja häirinud liiklust, sundis Soome presidenti Tarja Haloneni ära jätma visiiti Ahvenamaale, kirjutas uudisteagentuur AP.

Lisaks oli hakanud tulema signaale mobiilside katkemisest, sest mastid olid umber kukkunud.

Helsingit ähvardas agentuuri teatel lumetorm, lennuliikluses tekkisid Soomes häired juba eile päeval.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum