Raivo Sormunen • 1. november 2001 kell 22:00

Rakvere LK aitas börsi hädast välja

Eilse ülimalt passiivse börsipäeva päästerõngaks oli Rakvere Lihakombinaadi majandustulemus. Ettevõtte kolmanda kvartali kasum kasvas möödunud aasta 22 sendilt 66 sendini aktsia kohta. Aktsia rallis uudise peale 26 ja sulgus viimase kolme aasta kõrgeimal 7,80 krooni hinnatasemel.

Rakvere Lihakombinaadi aktsia, mis alates möödunud aasta veebruari tiirutas pikalt ettevõtte suuromaniku HK Roukatalo poolt väikeaktsionäridele pakutud 4,70kroonise hinnataseme juures, murdis sellest piirist lahti alles käesoleva aasta augustis, mil ettevõte teatas oma väga korralikust teise kvartali tulemusest.

Selle aasta teise kvartali 71sendine kasum aktsia kohta aitas ettevõtte aktsia augusti lõpus veidi üle 6 krooni tõsta, kus ta püsis eile hommikuni.

Tänu kulude kokkuhoiule ja lihatoodete kiirele tarbimiskasvule on Rakvere LK aktsiad hoidnud aktsionäre kõigi kiuste küllalt toredas seisus. Ehk aktsionäride olukord on palju parem kui neil, kes möödunud aasta alguses ettevõtte juhatuse esimehe soovituse kohaselt 4,70 krooni eest oma aktsiatest loobusid. Nii kõrget kui eile 7,80 kroonini kerkinud hinda pole aktsia eest pakutud 14. augustist 1998 alates.

Ülejäänud aktsiaturul oli eile igav. Börsil registreeritud 52 tehingut oli madalaim tulemus pärast 23. juulit. Aktsiahinnad püsisid valdavalt kolmapäevaste tasemete juures.

Eesti Telekomi aktsia sulgus vähem kui 1,5 mln kroonise käibe juures 55,75 kroonil ehk 1,4 kõrgemal kui päev varem.

Märksa suurema panuse käibesse lisanud Hansapanga aktsia sulgus 137 kroonil ehk 0,4 madalamal kui päev varem.

Hetkel kuum