Tõnis Arnover • 2. november 2001 kell 9:09

Süveneb Balti tüdrukute smugeldamine välismaale prostituudiks

Balti riigid on saanud kohaks, kust järjest rohkem tüdrukuid kaob kahtlastel asjaoludel välismaale, samuti toimetatakse sealtkaudu Vene ja Valgevene tüdrukuid läände prostituutideks, kirjutab Helsingin Sanomat.

Leedu siseministeeriumi andmeil kuulutati riigis eelmisel aastal kadunuks 300 noort neidu. Tüüpilisel juhul on välismaale müüdu 16-30aastane töötu, üksikema või vaese pere tütar. Samal aastal toimetati välismaal ebaseaduslikult viibinud 435 leedulannat tagasi Leetu ja 240 naist tagasi Lätti.

Leedu naiste abistamise organisatsiooni juhi Rima Praspalauskiene andmeil viiakse Leedust aastas välismaale kahtlasele tööle umbes 1200 naist aastas.

Eesti AIDSi uurimise keskuse juhataja Juri Kalikovi hinnangul on Eesti lehtedes reklaamitud tööpakkumistest välismaal vähemalt 60% seotud prostitutsiooniga. Kalikovi juhtimisel uuritakse praegu, mida Helsingisse ?tööle? läinud Eesti tüdrukud seal tegelikult teevad.

Hetkel kuum