• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viljandimaad tabas arvutiviiruste laine

  Neljapäeva hommikul tabas Viljandi maakonna arvuteid viiruselaine, mis muudab kompuutri konfiguratsiooni faile ja saadab ennast meili teel edasi, kirjutab Sakala.

  Viljandi maavalitsuse infotalituse juhataja Kaupo Kase ütles, et neljapäeval tuli maavalitsusse viirust kandvaid kirju tavalise kümmekonna asemel 61.
  ?Nad jäid kõik niinimetatud tulemüüri taha kinni, aga kui nad sealt e-postkastideni läbi pääseksid, oleks katastroof,? lausus Kase.
  Kase sõnul tuli enamik viirusi maavalitsusse Kärstna koolist.«Ka mitmest teisest maavalitsusest saadeti mulle märgukiri, et tehke seal pisikupesas tõrjet.»
  Kärstna põhikooli direktor Anu Roht tunnistas, et teab arvutiviirustest suhteliselt vähe. Samuti oli talle eile üllatuseks, et Kärstna koolist juba teist päeva võõrastesse arvutitesse viirusi tuleb.
  ?Meie arvutiõpetaja on iseõppija,? rääkis Roht. ?Arvutite hooldamisega ei tegele praegu ükski firma, kuid selles suunas käivad vallal läbirääkimised.?
  Aktsiaseltsi Matti Bürootehnika müügijuhi Juhan Siimeri arvates on viirustelaine pidev, kuid viimasel ajal on see veelgi tugevamaks muutunud.
  ?Kui võrrelda viirusetõrjeprogrammide müüki eelmise aasta sama perioodiga, on see kolmandiku võrra tõusnud,? lisas Siimer.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.