Ülar Lauk • 6. november 2001 kell 13:05

Täna võib Bloombergi asutajast saada New Yorgi linnapea

New Yorgi linnapea valimiste finishisse on jõudnud 2 kandidaati - vabariiklane Michael Bloomberg ja demokraat Mark Green. Küsitluste järgi on mõlemal 42 protsenti toetajaid, kuid Bloombergi toetab praegune ülipopulaarne linnapea Rudolph Giuliani, kirjutab Gazeta.ru.

Michael Bloomberg on ülipopulaarse finantsuudiste agentuuri asutaja. Ta jäi veel 2 nädalat tagasi Greenist maha 15%, siis astus tema poolele ka praegune linnapea, kes on juba 2 korda (1993, 1997) sellesse ametisse valitud.

Tänane New York Times märgib, et demokraat Mark Green omab täna toimuvatel valimistel samuti häid võidushansse, kuna linn on alati olnud demokraatide kants. Samuti õnnestus vastastel Bloombergi diskrimineerida kohtuprotsessiga, kus teda süüdistati seksuaalses ahistamises.

<#Gazeta.ru=http://www.gazeta.ru/2001/11/06/njujorkprist.shtml>

<#New York Times=http://www.nytimes.com/2001/11/06/nyregion/metrocampaigns/06MAYO.html>

Hetkel kuum