• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fedi intressiotsus rõõmustas investoreid

  Ameerika aktsiad tõusid teisipäevase börsipäeva lõpus järsult pärast USA keskpanga tehtud suurt, 0,5-list intressikärbet. USA intressimäärad olid 2 protsendil viimati 40 aasta eest. Intressikärbe oli sel aastal arvult kümnes. Wall Streeti võlakirjadiilerid ootavad USA keskpangalt juba uut intressi alandamist 0,25 võrra 1,75 protsendile järgmisel Föderaalreservi istungil 11. detsembril, selgub Reutersi korraldatud küsitlusest.
  Nasdaq tõusis teisipäeval 2,31 võrra 1835,08 punktile. Dow Jonesi tööstuslik keskmine tõusis 1,59 võrra 9591,12 punktile ja S&P 500 indeks 1,45 võrra 1118,86 punktile.
  Hewlett-Packardi aktsia sööstis 17,29 võrra üles 19,81 dollarile, pärast seda kui 5 Hewlett-Packardi aktsiaid omava Hewletti pere liikmed teatasid oma vastuseisust ühinemisele Compaq Computeriga. Compaqi aktsia kukkus 5,45 võrra, 8,50 dollarile.
  Kolmapäeval alustasid USA peamised indeksid kauplemist miinuses, mida indikeerisid ka juba enne aktsiaturgude avanemist indeksifutuurid. Turg suutis saada üle päeva alguse kasumivõtmisest ning võttis vähemalt ajutiselt suuna üles. Aktsiaturg on erakordselt ebakindel. Kella 18.30ks oli Nasdaq tõusnud 0,6 võrra 1846,11 punktile, Dow Jonesi tööstuslik keskmine oli 0,02 võrra miinuses 9589,66 punktil ning S&P 500 indeks 1118,87 punktil, ehk muutumatuna. Compaqi aktsia langes kella 18.30ks ligi 6 võrra, Hewlett-Packardi aktsia vähem kui 0,5 võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Metallid kukkusid halvimasse kvartalisse pärast eelmist finantskriisi
Tööstusmetallide alamindeks on teises kvartalis langenud 26%, mis on suurima langus alates 2008. aasta lõpust. Langusele pöördusid metallid pärast Föderaalreservi 0,75protsendipunktist intressimäära tõstmist.
Tööstusmetallide alamindeks on teises kvartalis langenud 26%, mis on suurima langus alates 2008. aasta lõpust. Langusele pöördusid metallid pärast Föderaalreservi 0,75protsendipunktist intressimäära tõstmist.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Euroopas kardetakse sel talvel maagaasi siseturu lõppu
Euroopa Liidu liikmesriikidel tuleb olla valmis ohuks, kus energiaturg sel talvel killustub ja soov üksteist välja aidata kahaneb.
Euroopa Liidu liikmesriikidel tuleb olla valmis ohuks, kus energiaturg sel talvel killustub ja soov üksteist välja aidata kahaneb.
Nädala lood: täiusliku tormi hoiatus ja sügisene külm dušš, maasikakorjajaid ei kusagil
Jaaninädalal huvitas Äripäeva lugejaid enim, mida on öelda tuntud investoritel Madis Müüril ja Jaak Roosaarel. Mõlemad ennustavad keerulisi aegu.
Jaaninädalal huvitas Äripäeva lugejaid enim, mida on öelda tuntud investoritel Madis Müüril ja Jaak Roosaarel. Mõlemad ennustavad keerulisi aegu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.