9. november 2001 kell 9:16

Euroopa jaekaubandus konsolideerub

Majanduskonjunktuuri langus on peatanud jaekaubanduse kasvu Euroopas ning sunnib sektorit konsolideerima, kirjutab Kauppalehti.

Kesksel kohal konsolideerumisprotsessis saavad olema Prantsuse Carrefour, Saksa Metro ja Briti Tesco. Saksamaal ennustab Dresdner Bank kahe kolmandiku jaekaubanduse koondumist viie suure keti kätte, kellel on praegu umbes poolt turust.

Saksa jaekaubandusfirmade rentaablus on 3% võrreldes Euroopa keskmise 7% ja USA 7,5%ga.

Kõige paremini läheb praegu Aldi ja Lidli tüüpi säästukettidel, mille turuosa on pidevalt kasvanud ning mida peetakse eeloleva konsolideerumisprotsessi käimalükkajaiks. Aastal 2000 oli mõlema säästuketi käive ruutmeetri kohta 6500 eurot. Suurte kettide kauplustes oli näitaja poole väiksem.

Hetkel kuum