Peeter Stamberg • 15. november 2001 kell 13:22

Nasdaq teatas kasumi langusest ja koostööst Berliini börsiga

Täna teatasid Nasdaq Europe ja Berliini Börs partnerlusest edasises tegevuses. Nasdaq Europe CEO Michael Sanderson ütles koostööd kommenteerides, et tänane teade näitab kui suurt progressi ollakse tehtud sisenemaks Euroopa turgudele. Sanderson oli uhke ka selle üle, et nad on esimesed välisbörsidest, kes saavad otsese ühenduse Saksamaa väärtpaberituruga.

Berliini Börsi juhatuse aseesimees Dr Jörg Franke ütles oma kommentaaris, et koostööst Nasdaq Europega loodetakse kasu saada läbi Nasdaqi kaubamärgi ja kauplemismeetodite kasutamise.

Nasdaqi kasum III kvartalis oli $7,9 mln (140 mln krooni) võrreldes eelmise aasta $22 miljoniga (391 mln krooniga). Kasumi langus aastaga oli seega 64,1 %. Tulud langesid võrreldes eelmise aastaga 2,5 protsenti $202,7 miljonilt (3,6 mld kroonilt) $197,7 miljonile (3,5 mld kroonile).

Ettevõtte president Richard G. Ketchum ütles kommentaaris, et on uhke selle üle, kuidas Nasdaq ja selle osalised reageerisid 11. septembri sündmustele, sulgedes turu neljaks päevaks ja alustades kauplemist uuesti ilma tõrgeteta kõigi turuosaliste osalusel.

Hetkel kuum