Marika Tomberg • 18. november 2001 kell 22:00

Emotsioonid mõjutavad juhi edukust

Emotsioonidele liiga väikese tähelepanu pööramine suurendab läbikukkumise ohtu.

David Neenan, Coloradost pärit miljonär ja ärimees, alustas oma koolitust Eestis sõnadega: ?See, mida te minust arvate ei loe tegelikult mitte kui midagi, loeb see, mida te arvate iseendast. Mida te siit järgnevate päevade jooksul õpite, sellel on tegelikult minuga väga vähe pistmist.?

Neenani sõnul on neli intellekti vormi julgus, visioon, reaalsus ja eetika. Julgus asub esimesel astmel, sest surmahirm pole muud kui hirm elamatajäänud elu pärast. Julgus võrdub pühendumisega, võrdub riskiga. Kui on julgust riskida ja midagi uut katsetada, siis kunagi ei õpi vähem, vaid alati rohkem.

Midagi ei juhtu ilma isikliku muutuseta. Järelikult tuleb muutuda ja kogeda väga sügaval tasandil.

Meeleoludes väljendub inimeste eelhäälestus tuleviku suhtes, meeleolud sageli valitsevad inimesi. Iga inimene on vastutav oma meeleolusse jäämise eest, aga alati ei olda oma meeleolude suhtes teadlikud. Oma meeleolusid peaks vaatlema. Tasub teada, et negatiivsed meeleolud on nakkavamad kui positiivsed. Millise meeleoluga soovid edasi tegutseda?

Hetkel kuum