23. november 2001 kell 8:52

Marimekko hakkab valmistama kollektsioone ärimeestele

Soome disaini ja tekstiilifirma Marimekko, mida seostatakse kirevate värvide ja suuremustriliste kangaste ning eelkõige naisterõivastega, on ootamatult sisenenud uude tootevaldkonda ning toonud välja esimese meestekollektsiooni ärimeestele, kirjutab Dagens Industri.

Kollektsiooni autoriks on Matti Seppänen, kes sel suvel pälvis Soome riigilt kunstiprofessori tiitli.

Viis aastat on Marimekko moekunstnik Ritva Falla disaininud rõivaid ärinaistele, mida eksporditakse 11 riiki, sealhulgas USAsse, Jaapanisse, Saksamaale ja Belgiasse. Matti Seppäneni ärimeestele mõeldud meestekollektsiooni ?Matti? müüakse esialgu vaid Soomes.

Marimekko kiire kasv on tänavu jätkunud. Aasta esimese üheksa kuuga kasvas kasum 29% 2,7 miljonile eurole ning käive samuti 29% 29 miljonile eurole.

Hetkel kuum