23. november 2001 kell 8:17

Soomes rekordiline arv vene turiste

Paari viimase aastaga on jaanuari algusest saanud tänu vene turistidele Soome talvepuhkuste tipphooaeg. Sellest talvest oodatakse uut külastusrekordit, kirjutab Kauppalehti.

?Kogu Soome muutub jaanuari algusest venelaste jõulumaaks Helsingist ja Turust Ivalo ja Kittiläni välja. Ootame kuni 50 000 vene turisti võrreldes 40 000 läinud aasta jaanuaris,? ütles ühe Soome turismifirma esindaja Moskvas.

?Oleme saanud hädasti vajatud pikenduse jõuluhooajale. Venelaste puhkused hakkavad parajasti just siis kui soomlased pärast aastavahetust kodudesse tagasi pöörduvad. Meile toovad venelased kahe nädalaga sisse üle kümne miljoni marga,? ütles Holiday Club Finland OY juht Vesa Tengman.

Tengmani sõnul on venelased head kliendid, kes on vilkad kasutama erinevaid teenuseid.

Vene turistide hulk Soomes kasvab juba neljandat aastat. Läinud aastal ööbis Soomes 450 000 vene turisti. Tänavu peaks see arv viiendiku võrra suurem tulema.

Hetkel kuum