• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reklaam pakub toidulisandeid ravimi pähe

  Agressiivsed ja tarbijat eksitavad toidulisandite reklaamid on vastuolus seadusega, mis keelab mis tahes toidule omistada selle väidetavalt ravivat toimet, kirjutab SL Õhtuleht.

  ?Mineraalse toidulisandi abil vabaned liigesevalust! Uus aine muudab rasva lihasteks! Kalaõli ja Q10 on minu elu tohutult muutnud! Beeta-karoteen tagab ohutu päevituse! Foolhape väldib sünnidefekte!? Need on vaid mõned ahvatlevatest reklaamlausetest ajakirjas Sinu Tervis, mis nagu iseenesest inimeste postkastidesse tekkis.
  Sinu Tervise esimene number ilmus kevadel ja see reklaamib Taani ravimifirma Pharma Nord toidulisandeid, mille Eestisse toojaks on osaühing Berren. Apteekrid kinnitavad, et igasugused toidulisandid lähevad hästi - reklaam mõjub.
  ?See on seadusega vastuolus, sest toiduseaduse järgi ei tohi toidukaupadele omistada ravivaid omadusi,? ütles tarbijakaitseameti peadirektori asetäitja Marje Kokk. Toidulisandite müüki ja reklaami reguleerib Eestis toiduseadus, mis ütleb, et toidu märgistamisel ja selle kohta teabe edastamisel on keelatud viidata toidu haigusi tõkestavatele, ravivatele või leevendavatele omadustele ning toidule ei tohi omistada omadusi või toimet, mida sellel ei ole.
  ?Me kartsime, et reklaamitavad toidulisandid on apteegis müügil. Neid ei tohiks apteekides müüa,? kinnitab Kokk. ?Me oleme sellega juba paar päeva tegelnud, aga ei tahaks enne midagi rääkida, kui oleme asja juristide abiga selgeks teinud. Samuti võtame nii tootjalt kui ka sissetoojalt seletused.?
  Tarbijakaitse kavatseb Pharma Nordi toidulisandeid testida, et teha kindlaks, kas need on ohutud ja sisaldavad sildil lubatud koostisaineid. ?Praegu otsime laborit, kus neid toidulisandeid ja näiteks neis sisalduvat kroomi testida,? ütles Kokk ja lubas, et tarbijakaitse selgitab välja, mille alusel toidulisandeid tootev firma väidab, et need inimest ravivad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
USA aktsiaturud alustasid uut nädalat langusega
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Soome tarbijate usk tulevikku varises kokku
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim logistika-, metalli- ja puidusektorit
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.