29. november 2001 kell 22:00

Riias hoolitsevad jõulumöllu eest hotellid

Jõululaadad algavad Riias 8. detsembril Rahvusvahelise Naiste Klubi korraldatava traditsioonilise heategevusliku jõuluturuga Hotel de Rome?is, mis on Riia üks mainekamaid hotelle.

Jõuluturul pakutakse nii mõndagi ? alates käsitööst ja moosidest, ehetest ja antikvaarsetest esemetest, lõpetades pitsade, vanade raamatute ja CDdega. Müüakse ka elektrikaupu ja koguni odavaid lennukipileteid. Tulemas on ka päris jõuluvana Lapimaalt. Kogu laadast saadav tulu läheb heategevuseks.

Jõulueelsed üritused saavad sellega alles alguse. 12.?22. detsembrini korraldab Hotel de Rome jõululaada, kus kõikvõimaliku jõulunänni ja maiustuste kõrval pakutakse ka hõõgveini.

Jõululaatade ja -turgudega samal ajal peetakse ka Hotel de Rome?i 10. sünnipäeva. Samuti on sünnipäev hotellil Konventa Seta, kellel aastaid küll täpselt poole võrra vähem. Et mõlemal hotellil on samad omanikud, pidutsevad kaks hotelli koos 14. detsembril.

Sünnipäevapeole eelnevad lahtiste uste päevad: 12.12. Hotel de Rome?is kl 11?17 ja 13.12. Konventa Setas kl 11?17. Sel ajal maksab läbi astuda ka Hotel de Rome?i ülakorrusel paiknevast esmaklassilisest restoranist Otto Schwarz, kus on väidetavalt Baltimaade suurim veinivalik, ning Konventa Seta restoranist Rabais Balodis (tõlkes: värviline tuvi), kus detsembris pakutakse spetsiaalset jõulumenüüd.

Nii Hotel de Rome kui Konventa Seta paiknevad kesklinnas. Eriti kergesti leitav on Hotel de Rome, mis asub Vabadussamba lähedal. Hotell Konventa Seta (tõlkes: konvendihoov) paikneb kunagise kloostri ruumides, mida on aastasadade jooksul kasutatud elu- lao- jm ruumideks. Konveta Seta sisehoovis paiknevad praegu muuhulgas antikvariaadi- ja käsitööpood ning kohvik.

Hotel de Rome

Kalku iela 28

Konventa Seta

Kaleju ilea 9/11

Autor: Anne Burghardt

Hetkel kuum