Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riias hoolitsevad jõulumöllu eest hotellid

  Jõululaadad algavad Riias 8. detsembril Rahvusvahelise Naiste Klubi korraldatava traditsioonilise heategevusliku jõuluturuga Hotel de Rome?is, mis on Riia üks mainekamaid hotelle.
  Jõuluturul pakutakse nii mõndagi ? alates käsitööst ja moosidest, ehetest ja antikvaarsetest esemetest, lõpetades pitsade, vanade raamatute ja CDdega. Müüakse ka elektrikaupu ja koguni odavaid lennukipileteid. Tulemas on ka päris jõuluvana Lapimaalt. Kogu laadast saadav tulu läheb heategevuseks.
  Jõulueelsed üritused saavad sellega alles alguse. 12.?22. detsembrini korraldab Hotel de Rome jõululaada, kus kõikvõimaliku jõulunänni ja maiustuste kõrval pakutakse ka hõõgveini.
  Jõululaatade ja -turgudega samal ajal peetakse ka Hotel de Rome?i 10. sünnipäeva. Samuti on sünnipäev hotellil Konventa Seta, kellel aastaid küll täpselt poole võrra vähem. Et mõlemal hotellil on samad omanikud, pidutsevad kaks hotelli koos 14. detsembril.
  Sünnipäevapeole eelnevad lahtiste uste päevad: 12.12. Hotel de Rome?is kl 11?17 ja 13.12. Konventa Setas kl 11?17. Sel ajal maksab läbi astuda ka Hotel de Rome?i ülakorrusel paiknevast esmaklassilisest restoranist Otto Schwarz, kus on väidetavalt Baltimaade suurim veinivalik, ning Konventa Seta restoranist Rabais Balodis (tõlkes: värviline tuvi), kus detsembris pakutakse spetsiaalset jõulumenüüd.
  Nii Hotel de Rome kui Konventa Seta paiknevad kesklinnas. Eriti kergesti leitav on Hotel de Rome, mis asub Vabadussamba lähedal. Hotell Konventa Seta (tõlkes: konvendihoov) paikneb kunagise kloostri ruumides, mida on aastasadade jooksul kasutatud elu- lao- jm ruumideks. Konveta Seta sisehoovis paiknevad praegu muuhulgas antikvariaadi- ja käsitööpood ning kohvik.
  Hotel de Rome
  Kalku iela 28
  Konventa Seta
  Kaleju ilea 9/11
  Autor: Anne Burghardt
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Teflonametnik, kel jäigi vastutus võtmata
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kolmapäeval otsis USA aktsiaturg suunda, nafta hind langes
Kolmapäeval kõikus USA aktsiaturg plussi ja miinuse vahel ning päev lõpetati väikeses miinuses, kui investorid ootasid järgmisi märke majanduse suundumusest ning keskpankade juhid rääkisid inflatsiooniga võitlemisest.
Kolmapäeval kõikus USA aktsiaturg plussi ja miinuse vahel ning päev lõpetati väikeses miinuses, kui investorid ootasid järgmisi märke majanduse suundumusest ning keskpankade juhid rääkisid inflatsiooniga võitlemisest.
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Vanemahüvitise lõhe oli läbi aastate väikseim
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.