Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: Tallinnas kaubeldi vaikselt aga optimistlikult

  Positiivne alatoon läbis täna kauplemist kõigi Tallinna börsi liideraktsiatega. Investorite aktiivsus oli küll eilse mannetuse taustal suur, kuid jäi veel tunduvalt alla tavapärastele keskmistele näitajatele.

  Investorite positiivset tulevikunägemust aktsiaturu suhtes tõestas täna avaldatud novembrikuu optsioonistatistika. Selle kohaselt oli vaid 1,4% novembrikuu lõpus üleval olevatest optsioonidest müügioptsioonid ehk laias laastus võib öelda, et nii väike hulk investoreid on nõus reaalselt panustama selle peale, et kohalikud aktsiad lähitulevikus langevad.
  Kõige paremini läks täna Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsial, mis peatus teist korda viimase nelja ja poole kuu jooksul niivõrd kõrgel kui 70 krooni joonel.
  Telekomiaktsia ligi 3% päevane tõus on seletav kogu Euroopa telekomisektori tänase jõudsa arenguga.
  Otsest põhjust pole täna leitud aga Euroopa turgude tõusule.
  Päev on olnud päris uudistevaene ning turu kosumise põhjuseid on põhjendatud juba Prantsuse ja Suurbritannia loodetust veidi paremate makromajandusnäitajatega ning lootusega, et nafta hind hakkab taas tõusma pärast Venemaa peaministri otsust vähendada kütusepumpamist.
  Tugev oli ka Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia, mille hind kui ka hinnanoteeringud liikusid päevaga üles täpselt protsendi jagu.
  Ligi 70% tänasest 8 mln kroonisest päevakäibest andnud väärtpaber sulgus valdava ostujõu toel 149,50 kroonil.
  Risti vastupidiselt suhtuti aga vähelikviidsesse Sampo Panga <GR#EE.SAMPO> aktsiasse, mis eranditult müügitehingute toel kaotas 15,7% ning sulgus 13,40 kroonil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Teflonametnik, kel jäigi vastutus võtmata
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kolmapäeval otsis USA aktsiaturg suunda, nafta hind langes
Kolmapäeval kõikus USA aktsiaturg plussi ja miinuse vahel ning päev lõpetati väikeses miinuses, kui investorid ootasid järgmisi märke majanduse suundumusest ning keskpankade juhid rääkisid inflatsiooniga võitlemisest.
Kolmapäeval kõikus USA aktsiaturg plussi ja miinuse vahel ning päev lõpetati väikeses miinuses, kui investorid ootasid järgmisi märke majanduse suundumusest ning keskpankade juhid rääkisid inflatsiooniga võitlemisest.
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Vanemahüvitise lõhe oli läbi aastate väikseim
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.