4. detsember 2001 kell 13:39

Börsiülevaade: Tallinnas kaubeldi vaikselt aga optimistlikult

Positiivne alatoon läbis täna kauplemist kõigi Tallinna börsi liideraktsiatega. Investorite aktiivsus oli küll eilse mannetuse taustal suur, kuid jäi veel tunduvalt alla tavapärastele keskmistele näitajatele.

Investorite positiivset tulevikunägemust aktsiaturu suhtes tõestas täna avaldatud novembrikuu optsioonistatistika. Selle kohaselt oli vaid 1,4% novembrikuu lõpus üleval olevatest optsioonidest müügioptsioonid ehk laias laastus võib öelda, et nii väike hulk investoreid on nõus reaalselt panustama selle peale, et kohalikud aktsiad lähitulevikus langevad.

Kõige paremini läks täna Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsial, mis peatus teist korda viimase nelja ja poole kuu jooksul niivõrd kõrgel kui 70 krooni joonel.

Telekomiaktsia ligi 3% päevane tõus on seletav kogu Euroopa telekomisektori tänase jõudsa arenguga.

Otsest põhjust pole täna leitud aga Euroopa turgude tõusule.

Päev on olnud päris uudistevaene ning turu kosumise põhjuseid on põhjendatud juba Prantsuse ja Suurbritannia loodetust veidi paremate makromajandusnäitajatega ning lootusega, et nafta hind hakkab taas tõusma pärast Venemaa peaministri otsust vähendada kütusepumpamist.

Tugev oli ka Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia, mille hind kui ka hinnanoteeringud liikusid päevaga üles täpselt protsendi jagu.

Ligi 70% tänasest 8 mln kroonisest päevakäibest andnud väärtpaber sulgus valdava ostujõu toel 149,50 kroonil.

Risti vastupidiselt suhtuti aga vähelikviidsesse Sampo Panga <GR#EE.SAMPO> aktsiasse, mis eranditult müügitehingute toel kaotas 15,7% ning sulgus 13,40 kroonil.

Hetkel kuum