Standard ja Eureka esitavad tollile kahjunõude

05. detsember 2001, 15:00

AS Standard ja Soome mööblifirma Eureka Import OY said pehmemööbli Ulrika kolmekümnepäevase arestiga kahju ligi 160 000 krooni, mis võrdub koorma maksumusega.

Standard esitab tollile 60 000 krooni suuruse kahjunõude, millest 40 000 krooni moodustavad advokaadikulud ja 20 000 krooni tasu ASi Schenker tollilao kasutamise eest, ütles ettevõtte juhatuse esimees Enn Veskimägi.

?Toll käitus terve mõistuse vastaselt, pidades üle kuu aja kinni koormat, mille puhul selguse saamine oleks võtnud paar päeva,? ütles Veskimägi. ?Tolli tegevus seab löögi alla Eesti allhankijate usaldusväärsuse, kui anonüümse kaebusega, kuid ilma põhjuseta pidurdatakse kauba liikumist tellijani.?

Eureka Import OY kahjunõue võib küünida kuni 100 000 kroonini, sest ettevõte jäi mööblimüügi tipphooajal ilma klientidele mõeldud kaubast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing