Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euro sunnib valuutasääste kroonideks vahetama

  Kõige märgatavamalt on valuutavahetus hoogustunud piirilinnas Valgas, kus pangatöötajate hinnangul on käive suurenenud umbes 20 000 krooni võrra. ?Võrus võib ka midagi sarnast olla,? ütles Hansapanga Võru kontori teller Stella Veeber. Tema ütlust mööda hoiab enamik kohalikke metsamüügist saadud raha pigem dollarites kodus ja seepärast pole kõik säästud pangaletile jõudnud.
  Ka Emori eile avaldatud statistika ütleb, et just lõunaeestlaste seas on rohkem neid, kes peavad raha jaoks kindlaimaks kohaks kodu. Ilmselt on seal veel liikvel ka neid Saksa marku, mis Lõuna-Eesti ärimehed autoäri kõrgajal kõrvale panid.
  ?Märgata on just huvi ja rohket küsimist, käive olulist hüpet pole teinud,? ütles Hansapanga Järvamaa regiooni direktor Valdur Krasavin. ?Paide-suuruses linnas mõjutab käivet ka see, kui bussitäis rahvast välisreisilt tagasi tuleb.?
  Järjekordade tekkimist on aidanud vältida see, et kuigi aastavahetusel loobuvad Euroopa Liidu riigid rahvuslikust valuutast euro kasuks, on kõikjal mitmekuuline üleminekuaeg, mil on kasutusel mõlemad rahatähed.
  Rahavahetuse teevad läbi ka Soome ja Saksamaa, mille valuutat kogusid eestlased sukasäärde rublaaja lõpus. Need, kes nüüd oma valuutasäästud ümber vahetavad, eelistavad raha võtta välja kroonides.
  Kõigist küsitletud kontoritest öeldi, et inimesed küsivad euro kohta palju. ?Hämmastav on, et küsitakse, kas Eesti kroon ikka jääb,? ütles Hansapanga Valga kontori erakliendihaldur Kersti Kustavus.
  Suurema rahvaarvu ja turistide massi tõttu on Tallinnas nihkeid valuutavahetuses keeruline märgata. ?Saksa marku vahetatakse veidi rohkem, aga see on tavapäraselt nii enne aastavahetust,? ütles Monexi juhataja Gunnar Tikerpe.
  Emori andmetel hoiavad eestlased raha pangas parema meelega kui lätlased ja leedulased. Enamik küsitletud eestlastest ütles, et eelistab hoida raha pangas ja ainult 17 protsenti ehk 95 000 peret hoiab raha kodus. Samuti on need pigem vanemad inimesed, kes panku ei usalda. Lätlastest ja leedulastest enamik eelistab hoida raha kodus.
  Raha hulk, mis on kolme Balti riigi elanikel kõrvale pandud, jääb keskmiselt 5000 krooni ringi.
 • Hetkel kuum
Peaasi, et silm säraks ja pirn põleks
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuuleaktsiatele hakkab peatselt puhuma pärituul
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Politseijuht: nõrkustele keskendumine teeb keskpäraseks
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Ärimehed tegid vanast koolihoonest suure hooldekodu
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Pinged Lähis-Idas: Iraan sattus rünnaku alla
Reede varahommikul andis oli Iraanis kuulda plahvatusi ja õhutõrjet töötamas, vahendab välismeedia.
Reede varahommikul andis oli Iraanis kuulda plahvatusi ja õhutõrjet töötamas, vahendab välismeedia.