• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euro sunnib valuutasääste kroonideks vahetama

  Kõige märgatavamalt on valuutavahetus hoogustunud piirilinnas Valgas, kus pangatöötajate hinnangul on käive suurenenud umbes 20 000 krooni võrra. ?Võrus võib ka midagi sarnast olla,? ütles Hansapanga Võru kontori teller Stella Veeber. Tema ütlust mööda hoiab enamik kohalikke metsamüügist saadud raha pigem dollarites kodus ja seepärast pole kõik säästud pangaletile jõudnud.
  Ka Emori eile avaldatud statistika ütleb, et just lõunaeestlaste seas on rohkem neid, kes peavad raha jaoks kindlaimaks kohaks kodu. Ilmselt on seal veel liikvel ka neid Saksa marku, mis Lõuna-Eesti ärimehed autoäri kõrgajal kõrvale panid.
  ?Märgata on just huvi ja rohket küsimist, käive olulist hüpet pole teinud,? ütles Hansapanga Järvamaa regiooni direktor Valdur Krasavin. ?Paide-suuruses linnas mõjutab käivet ka see, kui bussitäis rahvast välisreisilt tagasi tuleb.?
  Järjekordade tekkimist on aidanud vältida see, et kuigi aastavahetusel loobuvad Euroopa Liidu riigid rahvuslikust valuutast euro kasuks, on kõikjal mitmekuuline üleminekuaeg, mil on kasutusel mõlemad rahatähed.
  Rahavahetuse teevad läbi ka Soome ja Saksamaa, mille valuutat kogusid eestlased sukasäärde rublaaja lõpus. Need, kes nüüd oma valuutasäästud ümber vahetavad, eelistavad raha võtta välja kroonides.
  Kõigist küsitletud kontoritest öeldi, et inimesed küsivad euro kohta palju. ?Hämmastav on, et küsitakse, kas Eesti kroon ikka jääb,? ütles Hansapanga Valga kontori erakliendihaldur Kersti Kustavus.
  Suurema rahvaarvu ja turistide massi tõttu on Tallinnas nihkeid valuutavahetuses keeruline märgata. ?Saksa marku vahetatakse veidi rohkem, aga see on tavapäraselt nii enne aastavahetust,? ütles Monexi juhataja Gunnar Tikerpe.
  Emori andmetel hoiavad eestlased raha pangas parema meelega kui lätlased ja leedulased. Enamik küsitletud eestlastest ütles, et eelistab hoida raha pangas ja ainult 17 protsenti ehk 95 000 peret hoiab raha kodus. Samuti on need pigem vanemad inimesed, kes panku ei usalda. Lätlastest ja leedulastest enamik eelistab hoida raha kodus.
  Raha hulk, mis on kolme Balti riigi elanikel kõrvale pandud, jääb keskmiselt 5000 krooni ringi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Portaalides käib kinnisvara soodusmüük. "Agressiivne hinnatõus on möödas." Müüjate turust on saamas ostjate turg.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Kinnisvaraportaalides on korterid saanud külge soodsamad hinnasildid ja müüki paisatakse järjest rohkem kinnisvara, kuid eksperdid suhtuvad sellesse stoilise rahuga.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
S&P 500 aktsiaindeks jätkas langust uue tänavuse põhjani
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
USA aktsiaturud alustasid nädalat languse ja S&P 500 indeksi uue tänavuse põhjaga.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Taani: Nord Stream 2 gaasitoru lekib ohtlikult
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Raadiohommikus: Kas kallis energia röövib teatrite ja majutusasutuste kliendid?
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.
Samal ajal kui meelelahutus- ja majutusasutused otsivad lahendusi järsult kerkinud energiakulude katteks, ähvardab kiire hinnatõus viia neilt kliendid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.