• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: tänane päev tõotab tulla Tallinna börsil tugev

  Tehnoloogiasektor tõotab täna Euroopa börsidel üles kiskuda ka teiste majandusharude aktsiaid. Lootuses, et maailma peamise juhtriigi ehk USA majandus hakkab hullemast jagu saama vedas eile teisel poolt suurt lompi üles enam vähem kõikide sektorite aktsiaid.

  Positiivne tõotab tulla päev ka Tallinna börsil. Head meeleolu peaks aitama üleval hoida Eesti kolmanda kvartali 4,9% majanduskasv, mis ületab enamike riikide vastavat näitajat suurelt.
  Rõõmustavate Euroopa aktsiaturgude kõrval kaubeldi eile kõigi Tallinna börsi liideraktsiatega viimase kolme-nelja kuu kõrgeimate tasemete juures. Kõigi toredamini kosus Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia, mis sulgus 152,75 kroonil ehk 2,2% kõrgemal kui päev varem.
  Igati korraliku kauplemisaktiivsuse taustal augustikuu viimaste päevade hinnatasemeni kerkinud panga aktsia liikus päevaga üles täpselt samapalju kui ta suuromaniku Swedbanka aktsia Stockholmi börsil kuid jäi alla nii SEB kui Svenska Hansdelsbankeni aktsiate tõusule.
  Suuremad kui väiksemad aktsiaturud on taas üha enam uskumas välisanalüütikute ja suurfirmade juhtide sõnavõtte kus väidetakse, et juhtivad majandused ning ettevõtted on hetkel kõige sügavamat mõõna ületamas ning tunneli lõpus on näha juba helgemat homset.
  Kõige enam sai sellisest positiivsest ellusuhtumisest eile jõudu juurde tehnoloogiasektori aktsiad, kuid sarnane meeleolu kandus ka paljude vana sektori aktsiate muuhulgas auto-, kindlustuse- kui ka pangandussektori väärtpaberite vastu.
  Kogu tehnoloogiasektori tugevuse juures oli eile aga üllatavalt nõrk päev varem ligi 3% tõusu näidanud Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia.
  Kui eile keskpäeval osteti Telekomi aktsiaid juba 71,50 krooni eest ehk raha eest mida poldud väärtpaberi eest välja käidud pärast 16. juulit, kujunes aktsia sulgemishinnast sarnaselt teisipäevaga 70 krooni.
  Norma <GR#EE.NORMA> aktsia sulgus 53,20 kroonil ning kordas sellega kõrgemat sulgemishinda, kus tal on õnnestunud pärast maikuu dividendimakset viibida. Päevaga tõusis väärtpaber 1,3%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
USA aktsiaturud alustasid uut nädalat langusega
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Soome tarbijate usk tulevikku varises kokku
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim logistika-, metalli- ja puidusektorit
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.