USA aktsiaturud lõpetasid plussis

13. detsember 2001, 09:33

Peamised indeksid olid küll peaaegu terve kolmapäevase kauplemisaja miinuses, kuid turud lõpetasid siiski plussis. Dow Jones tööstuslik keskmine tõusis 0,07 protsendi võrra 9894,81 punktini, Nasdaq tõusis 0,47 protsendi võrra 2011,38 punktini ja laiem S P 500 tõusis 0,03 protsendi võrra 1137,07 punktini.

Energeetikaettevõtetest on viimasel ajal investorite tähelepanu all Calpine <GR#US.CPN>, millel on pankroti äärel oleva Enroniga <GR#US.ENE> sarnane kapitalistruktuur.

Eile õhtul pärast turgude sulgemist andis Calpine juhatuse esimees Peter Cartwright intervjuu telekanalile CNBC. Intervjuus ütles Cartwright, et Calpine võrdlemine Enroniga on kohatu, sest tegemist on väga erinevate ettevõtetega. Kui Enron on peamiselt kaupleja, siis Calpine on energiatootja. Ettevõttel pidavat olema ka piisavalt likviidseid vahendeid kohustuste täitmiseks.

Aktsia hind käis päeva siseselt ära ka allpool 11 dollari taset kuid sulgus 15,91 dollaril ehk 2,65 protsenti kõrgemal eelmisest sulgemishinnast.

Negatiivseid uudiseid tuli rahandussektorist. American Express <GR#US.AXP> andis kasumihoiatuse neljanda kvartali tulemuste kohta ja teatas 6500 töökoha vähendamisest. Uueks neljanda kvartali kasumiprognoosiks on 0,34 kuni 0,36 dollarit aktsia kohta, mis jääb tunduvalt alla analüütikute prognoosile. Analüütikud ootasid kasumiks Thomson Financial/First Calli anmetel 0,40 dollarit aktsia kohta. Aktsia hind langes 2,45 protsendi võrra 33,42 dollarini.

Pooljuhtidesektorist teatas Applied Materials <GR#US.AMAT>, et vähendab töötajate arvu 1700 töötaja võrra ehk töö kaotab iga kümnes töötaja. Aktsia hind tõusis 2,12 protsendi võrra 44,87 dollarini.

Tarbekaupade tootja Procter Cambel <GR#US.PG> teatas kasumiprognoosi tõstmisest tulenevalt müügimahtude paranemisest. Aktsia tõusis 4,24 protsendi võrra 79,95 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing