19. detsember 2001 kell 8:03

Euroopa Keskpank rohkem intresse ei alanda

Euroopa Keskpanga president Wim Duisenberg andis teisipäeval mõista, et Euroopa Keskpank uusi laenuintresside kärpeid lähemas tulevikus ei plaani, kuna näeb inflatsiooni alanevat ning eurotsooni majanduskasvu taastumas, kirjutab Financial Times.

Euroopa Parlamendi majandus- ja rahanduskomisjonis esinedes prognoosis Duisenberg eurotsooni inflatsiooni alanemist 1,5 protsendile 2002. aastal ning majanduskasvu taastumist 2-2,5 protsendile. Kasvu ergutab kodumaine nõudlus, mida omakorda toetab inflatsiooni alanemine. USA roll ?kasvumootorina? ei ole Duisenbergi sõnul sedavõrd tähtis.

Pank ei teinud otsest avaldust intresside kohta, kuid toonitas, et nii lühi- kui pikaajalised laenuintressid on eurotsoonis praegu nii reaal- kui nominaalnäitajates ajalooliselt madalal tasemel. Pikaajalised intressid olid viimati nii madalal 1981. aastal.

Hetkel kuum