• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riia portselan

  Portselanimuuseum on Riia muuseumipere pesamuna ? uksed avas ta alles paari kuu eest. Muuseumi ülalpidamist toetab Riia linnavalitsus ning lähemal ajal on plaanis praegu veel tagasihoidlikku ekspositsiooni laiendada. Riia portselanimuuseum on ainus omataoline Baltimaades.
  Muuseumis eksponeeritakse viimase poolteisesaja aasta jooksul Riias valmistatud portselanitooteid. Vanimad eksponaadid pärinevad 1841. aasta vene vabrikant Kuznetsovi asutatud samanimelisest portselanivabrikust. 1866. aastal tekkis Kuznetsovi vabriku kõrvale sakslasest ettevõtja Jesseni portselanivabrik, mille tooteid samuti muuseumis näha saab. Mõlemad vabrikud ühendati 1963. aastal Riia portselani- ja fajansivabrikuks, mis hiljem Riia portselanivabrikuks ümber nimetati.
  Portselanimuuseumi silmatorkavaimaks eksponaadiks on kahtlemata Jesseni vabrikus 1901. aastal Riia 700. aastapäevaks valmistatud pea inimkõrgune puna-kuldne vaas. Vähem huvipakkuv pole aga ka nõukogudeaegsele portselanitoodangule pühendatud ruum, mille pärliks on Stalini sünnipäevaks 1952. aastal pühendatud suur portselanvaas, kus kujutatakse suurt juhti ennast ja tema pilte ja punalippe kandvaid rahvamasse.
  Portselanimuuseumis paikneb ka väike portselantasside maalimise stuudio, kus kõigil muuseumipäevadel (v.a kolmapäev ja reede) paari lati eest meistri juhatusel ise kätt on võimalik proovida.
  Autor: Anne Burghardt
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Saunumi kahjum süvenes Ettevõte laieneb aga jõudsalt
Saunum suutis esimesel poolaastal käibe seitsmekordistada, aga puhaskahjum süvenes agressiivse turunduse tõttu, selgub börsiteatest.
Saunum suutis esimesel poolaastal käibe seitsmekordistada, aga puhaskahjum süvenes agressiivse turunduse tõttu, selgub börsiteatest.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Sõõrumaa vaidlushimulisest Oliver Kruudast: nimetan seda sadomasoks
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.