Trigon Markets: tööstuse suur kasv üllatas

21. detsember 2001, 14:25

Novembri tööstustoodangu müük oli taas positiivne üllatus - töötleva tööstuse müük kasvas 9.4% aastaarvestuses vs. meie 5.5%-lise ootusega, teatas Trigon Markets kommentaaris tööstustoodangu müügile.

Sarnaselt oktoobriga tulenes olulisem osa kasvust tekstiili ja puidutööstusest, kaasa aitasid ka mitmed väiksemad sektorid.

Tööstuse tugevad müüginäitajad kinnitavad meie varasemat seisukohta, et Eesti 'vana majandus' (s.t. traditsioonilised harud) on ja jäävad globaalsest jahtumisest vähe mõjutatud (erinevalt väliskaubandusstatistikast on elektroonika allhanke osatähtsues tööstuse müüginäitajates marginaalne). Seoses tugeva baasiga prognoosime töötleva tööstuse kasvu alanemist 5-7%-le 2002 aasta esimeses pooles. Ootame kasvu kiirenemist järgmise aasta 3 ja 4 kvartalis.

Prognoosime töötleva tööstuse kasvuks tugevat jätkumist detsembris ning oleme 4.kvartali kasvu ootusi tõstnud 10%-le. Seoses sellega oleme suurendanud ka 4 kvartali SKT kasvuprognoosi 4.1%-le (2001 SKT kasvuprognoos on jätkuvalt 4.9%). Tööstuse kasvu eeldatav tugev jätkumine detsembris annab tõenäoliselt aluse ka järgmise aasta SKT prognoosi suurendamiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing