15. jaanuar 2002 kell 8:59

Maailma suurim optilise kaabli tootja andis kasumihoiatuse

Maailma suurim fiiberoptilise kaabli tootja Corning hoiatas eile õhtul, et ettevõtte neljanda kvartali kasum ja käive tuleb veidi kehvem kui ta eelnevalt juba alandatud prognoos, kirjutab uudisteagentuur Dow Jones.

Ilma restruktureerimise ja ettevõtete ostmisega kaasnenud kuludeta loodab ettevõte saada 28-29 sendi suuruse kahjumi aktsia kohta, samas kui eelnevalt oldi prognoositud 20-25 sendist kahjumit aktsia kohta.

Kvartali käive peaks tulema 975 mln dollarit (17 mld krooni) eelnevalt prognoositud 1 mld dollari asemel.

Ettevõte avaldab oma neljanda kvartali majandustulemused 23. jaanuaril.

Ettevõte sattus raskustesse möödunud aastal, mille tagajärjel ta koondas 43 000 töötajast 12 000 ning seisatas ajutiselt isegi fiiberoptilise kaabli tootmisliinid. Peale selle on ta kandnud kuludesse 5,1 mld dollarit (89 mld krooni), mis tal kulus tehnoloogiasektori mulli ajal ettevõtete ostmise peale.

Corningu aktsia on järelkauplemises kukkunud 5,2%, tasemeni 9,30 dollarit. Aastaga on aktsia kukkunud 85%.

Hetkel kuum