Peeter Stamberg • 27. veebruar 2002 kell 8:19

Pettumust valmistanud tarbijausaldusindeks viis USA aktsiaturud miinusesse

Kauplemispäeva plussis alustanud USA aktsiaturud võtsid eile suuna alla kui selgus, et tarbijausaldusindeks tegi veebruaris läbi suure languse purustades Wall Streeti lootused kiirest majanduse taastumisest.

Pettumuse valmistas USA tarbijausaldusindeks veebruaris, mille langust küll võrreldes jaanuariga oodati, kuid langus oli oodatust tunduvalt suurem. Investorid vaatavad indeksi muutumist eriti tähelepanelikult, sest tarbimiskulutused moodustavad kaks kolmandikku USA majanduslikust aktiivsusest.

Kauplemispäeva alguses käis turgudelt läbi ka kuulujutt, et USA eriväed on maabunud Iraaki. Pentagoni esindaja lükkas aga kuulujutu tagasi.

Peamised indeksid lõpetasid teisipäeval väikeses miinuses. Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> langes teisipäeval 0,30%, 10115,26 punktini, Nasdaq <GR#US.^IXIC> langes 0,17%, 1766,86 punktini ja laiem S P 500 <GR#US.^SPC> langes vaid 0,05 punkti ehk 0,00% võrra 1109,38 punktini.

Kompaniidest teatas eile maailma suurim majandustulemused koduremondi- ja sisustustarvete jaemüüja Home Depot <GR#US.HD>, kes kuulub ka Dow indeksisse. Kompanii teatas, et kasum kasvas 53 protsendi võrra. Home Depot aktsia hind aga hoolimata headest tulemustest langes New Yorgi börsil 1,08%, 51,51 dollarini. Langus oli tingitud konkurendi Lowes Companies <GR#US.LOW> reitingu langetamisest Prudential Securitiese poolt. Lowesi aktsia hind langes eile üle 2%.

Tubli tõusu tegi läbi luksuselamute ehitusega tegelev Toll Brothers <GR#US.TOL>. Kompanii teatas , et kasum esimeses kvartalis kasvasid ja ületasid ka analüütikute ootusi. Toll Brothersi aktsia hind tõusis eile üle 7,5 protsendi võrra.

Hetkel kuum