AS Ösel Foods juhatuse esimehe Kuldar Leisi sõnul ei kasuta hea laoseisuga firma võõraid laopindu.
Leisi sõnul on hea laoseisuga tegemist siis, kui on olemas müügiks vajalik kogus valmistoodangut ja olemas on tootmiseks vajalik materjal.
Veel ei ületa hea laoseisu puhul varude seis kahe kuu müüki ja ühegi tooraine varu eraldi ei ületa kuue kuu vajadust. Valmistoodang on Leisi sõnul heas laos värskem kui 2/3 realiseerimisaega.
Laopinda nimetas Leis ka kontrollifaktoriks. ?Kui laojuhataja kisab, et ruumi ei ole, on midagi valesti,? rääkis Leis.
Parima lahenduse leidmise abinõuna nimetas Leis õigel ajal laekuvat täpset müügitellimust, kasutu toorme ja valmistoodangu mahakandmist esimesel võimalusel ning järmise kuu soodukampaaniate selgumist vähemalt ellmise kuu keskpaigaks.