7. mai 2002 kell 7:27

USA aktsiaturud: taas tugev langus

USA aktsiaturud lõpetasid eilse kauplemispäeva sügavas miinuses, sest investorid kardavad, et USA majandussurutis pole veel kaugeltki läbi.

Kui kauplemispäeva alguses liikusid aktsiate hinnad Wall Streetil kindla suunata, siis vahetult enne börside sulgumist oli suund selge ? kuristikku. Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> kukkus peaaegu 200 punkti ehk 1,98 protsenti 9808,04 punktini. Kukkuvate aktsiate eesotsas olid naftakompaniid, sest Iraak lubas alates homsest hakata taas eksportima naftat. S P 500 nafta ja gaasitööstuse indeks kukkus 6,03 protsenti.

Tehnoloogiaettevõtete poolest rikas Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC> lõpetas päeva 2,14protsendilise kukkumisega 1578,48 protsendini. Ka Dow 30 ettevõtte hulka kuuluv Hewlett-Packard <GR#US.HPQ>, kellel oli esimene kauplemispäev pärast ühinemise ametlikku kinnitust, kerkis 4,47 protsenti 18,22 dollarini.

Täna toimub USA Föderaalreservi Vabaturu komitee istung. Üldise arvamuse kohaselt ei luba USA majandus baasintressi tõsta enne sügist.

Hetkel kuum