Ülo Toomsalu • 10. juuli 2002 kell 8:50

EPL: Kunstimuuseumi ehitus algab rivaalide kohtuvaidlusest hoolimata

Uue kunstimuuseumi ehitus jätkub kultuuriministeeriumi maja müügist saadud raha eest hoolimata kohtuvaidlusest.

Kuigi OÜ Elias soovib kohtu kaudu tühistada kunstimuuseumi sihtasutuse otsuse tunnistada kultuuriministeeriumi hoone ostupakkumisel parimaks Margus Fingi firma OÜ Vemarro, ei pidurda kohtuvaidlus muuseumi ehituse algust, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kunstimuuseumi ehituse sihtasutuse juht Voldemar Promet ütles, et sihtasutus on sõlminud OÜga Vemerro ostu-müügilepingu ning tehingu eest on ka raha üle kantud, mistõttu ta ei näe põhjust, miks peaks projekt venima. ?Oleme nõukogu kinnitatud ajagraafikus,? lisas Promet.

Välja on kuulutatud riigihange, et leida kunstimuuseumi ehituse esimese etapi läbiviija, kes teeb kaevetööd ja muu sellega kaasneva.

Prometi sõnul lõpeb pakkumiste esitamise tähtaeg 26. juulil ning nädal hiljem kuulutab komisjon võitja välja. Ta lisas, et pakkumise dokumendid on välja võtnud üheksa firmat.

Kuigi kunstimuuseumi ehituse sihtasutus on Prometi sõnul teinud oma kalkulatsiooni selle kohta, kui palju võiks ehituse esimene etapp maksma minna, ei soovinud ta numbreid avaldada. ?Ootame ära riigihankekonkursile esitatavad pakkumised,? märkis ta.

Kultuuriministeeriumi hoone müügist laekunud 80,1 miljonit krooni on planeeritud Mäekalda ja Weizenbergi tänava ning Laagna tee vahelisele 5,8 hektari suurusele alale kerkiva kunstimuuseumi ehituseks.

Hetkel kuum