19. juuli 2002 kell 8:41

Toidukaupade tootjad jätavad kohaliku tarbija eestimaisest ilma

Kui mujal maksavad toidukaupade ostjad rohkem, läheb Eesti toorainest valmistatud toodang eksporti.

Kodumaiste põllumajandussaaduste kõrge omahind ja transpordi odavus meelitavad tootjaid Eesti turule tooteid valmistama kas piiri taga kasvatatud toormest või välismaal toodetud ja siin pakendatud toidukaupadega.

?Eks see ole tuntud äripõhimõte, et ostetakse sealt, kust on odavam ja müüakse sinna, kus on kallim,? kommenteerib Lihaliidu peadirektor Peeter Grigorjev kohaliku tootmise ja impordi-ekspordi suhteid.

?Ka meie kasutame aegajalt importtoorainet. Vahel on tunduvalt kasulikum omamaine toodang eksportida,? tunnistab kaubamärki Aus Kaup kasutava Valga Lihatööstuse tootmisdirektor Margus Milk.

Hetkel kuum